krzyk_91 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Tytuł: ProCalc Gatunek: kalkulator matematyczny Opis: kalkulator do wykonywania działań. Więcej danych na stronie Download: http://www.prokrist.yoyo.pl/index.php?id=procalc Rozmiar pliku: 860KB Screeny: http://www.prokrist.yoyo.pl/procalc/screen.gif Proszę o przetestowanie i ocenienie programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 No, niezłe cacko. Potrafi liczyć również ułamki zwykłe, nie tylko 100 x dziesiętne ;) 6/6!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 To jest kalkulator! :) :thumbsup: Podoba mi się daje 5 gwiazdek, a tak z czystej ciekawości w czym robiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Możesz to wrzucić na uploader GMC? Z tej strony nie mogę ściągnąć :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyk_91 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Napisałem go w Delphi. Jeżeli nie da się ściągnąć ze storny to spróbuj: http://www.prokrist.yoyo.pl/rozne/download.php?id=22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Zrób lepiej praktyczny kalkulator. Praktyczny, tzn. Wpisujesz do niego takie coś: (9/7)-8)*3 a on podaje wynik. Ułamki zwykłe mógłby interperować tak: 2//7 - dwie siódme. Jeśli zrobisz takie coś, ocenię. Bo to co jest teraz każdy zrobi. No, prawie każdy... Edit: I ejszcze jedno. Interfejs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ułamki zwykłe mógłby interperować tak: 2//7 - dwie siódme. Po co, skoro ułamek 2 - 7 to liczba 2 podzielona przez 7 o.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Całkiem całkiem, daję 3/5 Zmień troszkę wygląd i może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 super - 5 astrów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Po co, skoro ułamek 2 - 7 to liczba 2 podzielona przez 7 o.0? no tak ale masz te 2/7 to ci wyjdzie ulamek okresowy :/ i ci nie wyliczy dokladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Po co, skoro ułamek2-7to liczba 2 podzielona przez 7 o.0?Heh admin popisał się wiedzą z matmy. 2//3 * 2//3 = 4//9 A jakbyś liczył dzieląc... kaatstrofa. Pozatym działąnia przydałobuyy się pisać w nawiadsach - dla pewności (kolejność działań). I dwie trzecie by było (2/3)*(2/3) Edit: To nie Borek. to kryniak. Też se zmienie avka na kogoś z forum xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Wreszcie jakiś dobry kalkulator. Moje zastrzeżenia: -wygląd - tutaj się nie postarałeś -W opcjach jest "startuj razem z systemem" - po co komuś kalkulator przy starcie systemu?! :P Daję czwórkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyk_91 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 @Dawidds - edytor działań mam w planie napisać, już powoli zacząłem o co chodzi ci z tym 2//7 - żeby pisał po polsku, co to za ułamaek, albo nawet mówił?? a masz jakiś pomysł na zmienienie interfejsu?? @Webzir - też cię proszę o jakieś rady o wygląd a startuj z systemem zrobiłem tak sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Heh admin popisał się wiedzą z matmy. Jestem zaszczycony tym wywyższeniem :3. A jakbyś liczył dzieląc... kaatstrofa. To komputer ma za mnie liczyć :9. A jak już by miał zrobić ułamki zwykłe to by mógł zrobić coś w stylu MS Equation, a nie jakieś hieroglify. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyk_91 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jestem zaszczycony tym wywyższeniem :3. To komputer ma za mnie liczyć :9. A jak już by miał zrobić ułamki zwykłe to by mógł zrobić coś w stylu MS Equation, a nie jakieś hieroglify. o co chodzi z tym ostatnim?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 o co chodzi ci z tym 2//7 - żeby pisał po polsku, co to za ułamaek, albo nawet mówił??Znasz się trochę na matmie? Jeśli chciałbym np. pomnożyć przez siebie ułamki zwykłe, to zapisałbym je właśnie tak. np. 2//7. Wtedy program interpretowsłby to jako dwie siódme, a nie jako dwa podzielić na pięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyk_91 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Acha, już kapuje, będę nad tym pracował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi