Grela Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Chodzi mi o to. Jak zrobić, że view jest na środku roomu, i powoli idzie do bohatera, taki efekt? Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Chodzi mi o to. Jak zrobić, że view jest na środku roomu, i powoli idzie do bohatera, taki efekt? Z góry dziękuje. Ustawić speedy inne niż -1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Ostatnio zrobiłem to w przykładzie dialogów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 zrobić obiekt który podąża tam gdzie chcesz i pobawić się viewami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Idę zobaczyć. Edit: Nie o to Yoda mi dokładnie chodzi. Tam ma być niewidzialny obiekt który sam idzie w strone bohatera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 @UP: O.o Jest takie coś w opcjach rooma w zakładce views: Hsp=-1; Vsp=-1; I chyba nie muszę tłumaczyć co to oznacza ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 A jak ukośnie ustawić żeby szło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Nie jesteśmy jasnowidzami... opisz dokładniej <.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Edit: Nie o to Yoda mi dokładnie chodzi. Tam ma być niewidzialny obiekt który sam idzie w strone bohatera. U mnie jest to rozwiązane lepiej - 2 skrypty masz :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 A jak ukośnie ustawić żeby szło? Zrób obiekt, wyłącz mu visible i ustaw żeby poruszał się w stronę tego drugiego obiektu. Ustaw w roomie, żeby podążał za obiektem z wyłączonym visible. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Ustaw w roomie, żeby podążał za obiektem z wyłączonym visible. Jak ustawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Jak ustawić? Object fallowing :/ Room properties / Object fallowing ... Zobacz to: klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Object fallowing :/ Room properties / Object fallowing ... Zobacz to: klik Lol. Co to jest? Nie dość, że jak dojdzie do hera to zaczyna skakać, to jeszcze przecież wystarczy ustalić speed przewijania czyli hspd i vspd w zakładce view. Zamiast -1 szybkość w px/f pozioma(h) i pionowa(v). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Damn, nic nie umiecie zrobić porządnie. http://www.gmclan.org/up2576_11_view.html Masz. Skrypty view_center_x(), view_center_y() automatycznie wyliczają centrum viewa, więc jeśli chcesz odnieść się do środka viewa używasz tych skryptów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Jak ustawić?Heh FAQ :P (można by to przeczytać "fakiu"...) Ale chodzi ci o ustawienie object following (widać, że poprzednie grybyły opierane na przykłądach... nie zrobił byś większośći twoich gier be tej opcji mistrzu) czy visible? Jeśli pierwsze to juz pisano - jeśli drugie to w opcjach objektu masz "Visible" - odznacz :D @yoda: prosty skrypcik a przydatny. Powinni do GM'a dodać :P @topic: w sumie nie trzeba na niewidzialnym obiekcie, możnaby po prostu zmieniac pozycję viewa... chociaż tak cieżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 @topic: w sumie nie trzeba na niewidzialnym obiekcie, możnaby po prostu zmieniac pozycję viewa... chociaż tak cieżej... Tak jest u mnie :rolleyes: Od czego są skrypty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Już mi działa, ale załóżmy, że object following to object1(niewidzialny), i że jak zetknie się z herem to object following zamienia się na obiekt hera, jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 view_object=meeee; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 i że jak zetknie się z herem to object following zamienia się na obiekt hera, jak to zrobić? Użyć mojego przykładu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 view_object=meeee; I pomyśleć, że dzisiaj się zastanawiałem do czego to służy :D Ale zbieg okoliczności :) Tutaj masz poprawiony ten przykład: Przykład podążania - poprawiony @RaistlinBlackRobe: Może to nic nadzwyczajnego, ale może za pomocą tego zrobić jakieś zagmatwane podążanie viewa np. za pomocą patha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Ale z was cieniasy... https://gmclan.org/up1717_11_view.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi