fervi (Skovv) Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witajcie! Lekko się zakłopotałem z funkcjami, może niech ktoś to napisze if nuclear = 1 { if right = 1 { instance_create(+5,y,obj_nuclear); } else (do right) instance_create(-5,y,obj_nuclear2); } else (do nuclear) { } if missile = 1 { if right = 1 { instance_create(+5,y,obj_missile); } else (do right) instance_create(-5,y,obj_missile2); } else (do missile) { } I ostatnie if gun = 1 { if right = 1 { instance_create(+5,y,obj_gun); } else (do right) instance_create(-5,y,obj_gun2); } else (do gun) { } To wszystko, może ktoś to złączyć, żeby pykało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 GML if ( nuclear ) { if ( right ) instance_create(x+5,y,obj_nuclear) else instance_create(x-5,y,obj_nuclear2) } if ( missile ){ if ( right ) instance_create(x+5,y,obj_missile) else instance_create(x-5,y,obj_missile2) } if ( gun ){ if (right ) instance_create(x+5,y,obj_gun) else instance_create(x-5,y,obj_gun2) } else (do right)wtf ? co to ma być ? nie można se od tak wpisywać jakiś bzdur w nawiasach komentarze umieszcza się po " // "np: GML //komentarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 A ni powinno być np. x-5? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 @Yoda Jak idzie w prawo to ma być dodatnie (tak wynika z GM5) @Marek.S No, nie pomyślałem, jak pisałem tego posta ;] Ale dzięki all, którzy główkowali ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi