Piczer Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Czy istnieje dll, który pozwala okno Gry (a raczej programu) "wcisnąć" do traya? :D I dodatkowo po kliknięciu dwa razy na ikonkę, otwiera się strayowane okno, a jak się wciśnie prawym to taki szybkie menu? A i zależy mi też ta takim czymś, co się wyświetla jak np. dostaniesz wiad. na gg... Chyba wiecie o co chodzi? I oczywiście, żeby można było wstawić włąsną grafikę do tego komunikatu. Wiem, że niezbyt zrozumiale napisałem, ale jak czegoś nie rozumiecie z mojego bełkotu, to piszcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Poszukaj na Game Maker Community. Na pewno taki jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 No, a może powiesz mi co mam wpisać w wyszukiwarce? Jak ja tego po polsku nie mogę określić, to co dopiero po angielsku xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 'tray dll' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 I założę się, że nie będzie tego drugiego modułu... Edit: Znalazłem jakieś szajze (http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=208273&hl=tray) i nawet nie wiem jak to obsługiwać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Użyj tego DLL: https://gmclan.org/up24_4_SST.html Sam go użyłem w pewnym swoim tworze i sprawowało się bardzo dobrze. Poza tym, jest banalny w obsłudze, przykład jest bardzo prosto napisany i na prawdę, można łatwo zrozumieć wszystko. EDIT: Ach, nie zauważyłem, że dałeś link do tego samego. Najprostsza metoda, to robić Merge Game w swojej grze i wybierasz ten przykład, potem wywalasz zbędne rzeczy i jazda. Trochę pokombinujesz i dojdziesz do wszystkiego. Ja doszedłem w parę minut :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 No więc załóżmy, że to rozumiem (Ale tak narazie nie jest :P), to co z drugą sprawą, którą opisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Piczer -> W SST chyba jest taka funkcja do takich dymków. Może nie taka sama jak w GG, lecz ta z Windy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 A można modyfikować wygląd? Chodzi mi o to, żeby się pojawiała jakaś informacja w prawym dolonym ekranie, gdy program jest tray. Na przykład jest też w skype takie coś i innych komunikatorach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 https://gmclan.org/up24_4_SST.html A jak wywalić z tego ten get_string i zapytanie ktory numer example? bo mnie to wkruza a szukam i nie moge tego znalezc :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 SST to syf.Jak pisałem Odświeżacz to się wykrzaczał.Najlepszy wg. mnie jest dll Xceptiona :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi