Webzir Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Otóż wpadł mi wirus. Udało mi się jakoś pobrać Kasperskyego, jednak nic nie wykrył. Cały czas wywalają mi takie komunikaty: (wiem, że png i że źle powycinane - jednak komp cholernie muli) tutaj tutaj tutaj tutaj Raz (kiedy jeszcze nie miałem antywirusa) otworzyła mi się taka strona: ->tutaj-< CTRL+ALT+DELETE: tutaj Tak, wiem, nie chciało mi się instalować antywirusa, a był potrzebny... Po za tym przy każdym włączeniu komputera na pulpicie pokazują się "error cleaner" itp. które prowadzą do jakichś dzwinych stron. Co by tu zrobić, powiedział by ktoś? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Sprobuj wyszukac na dysku tego Worm.Win32.NetSky czy jakos tak :P I jak znajdzie go usnac... Albo ten tryb awaryjny (czy jak sie on nazywal) i wtedy sprobowac ctrl alt delate @Down ee racja ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Byłem na trybie awaryjnym, no ale przecież tam wirus się nie włącza więc dlaczego nie miało by być CTRL+ALT+DELETE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ściągnij Spyware Doctor, uważaj na inne programy pozornie udawające programy antywirusowe, włącz tryb awaryjny, edytor rejestru -> HKCU/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run i wywal podejrzany rejestr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mam tu tylko: CTFMON.EXE C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe i z winampa: Orb "C:\Program Files\Winamp Remote\bin\OrbTray.exe" /background Jest jakaś różnica jak się wchodzi w regedit z awaryjnego? A SpywareDoctor już ściągam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Może masz coś w folderze Autostart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Tylko hamachi i neo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Sorka, zamiast sprawdzać w HKCU sprawdź w HKLM :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 No, to teraz jest dużo podejrzanych :P NvCplDaemon RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup NvMediaCenter RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit NVRTCLK C:\WINDOWS\system32\NVRTCLK\NVRTClk.exe nwiz nwiz.exe /install Czy któryś z tych może być wirusem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Na 95% żaden z tych. Daj loga z Hijackthis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Sprawdź msconfig i pamiętaj, że wirusów z rootkitem nijak nie znajdziesz w Menedżerze zadań ;x Zobacz też, czy coś ci się nie gnieździ w system32 (plik z losowo wygenerowaną nazwą na przykład). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Piszę teraz od kolegi. Zainstalowałem Spyware Doctora, wywalił mi błąd explorer'a.exe a teraz jak włączam (nawet na trybie awaryjnym) to pisze, że aplikacja explorer.exe została źle zainicjowana (czy jakoś tak) i w ogóle nie mam explorera. Co teraz zrobić? xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 http://wirusy.antivirenkit.pl/pl/lista/E.html Poszukaj tutaj "szczepionki" na tego wirusa. Nie dałem linku do konkretnej, bo było do kilku wersji tego wirusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 nie oglądaj gołych bab na komputerze... prostytutki,tam jest mniejsze ryzyko złapania jakiegoś wirusa... ad-aware spy-both avg anti-spyware avast kaspersky ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Spróbuj przeskanować kompa za pomocą programu Spybot Search & Destroy. http://www.safer-networking.org/pl/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ok, dzięki za rady, ale udało mi się samemu wykosić wirusa :) Zamykam ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi