Cora Wind Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jak moge zrobić że po kolizji objektu obj_hero z objektem obj_flaga mój variable "mana" zwiększył swój limit o 10?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 To ma byc jednorazowe? create obj_flaga GML dotknal=false; kolizja z obj_hero GML if !(dotknal){ obj_hero.mana+=10; dotknal=true; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Variable jest nadal takie same ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 GML //kolizja hero.max_mana+=10 No chyba dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 @up wyskakuje że nie mam variable max_mana.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 wyskakuje że nie mam variable max_mana.. Odpowiedziałeś sobie na to pytanie w swoim poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 to mam zrobić variable max mana? ale to chyba nic nie da ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 to mam zrobić variable max mana? ale to chyba nic nie da ;/ Jak nic nie da jak da ? To jak nie max mana to wpisz tam 'mana' czy co tam jest Twoim odpowiednikiem w projekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Heh chłopaki, zanim bedziecie o takie rzeczy pytać to przeczytajdzie chociaż podstawy podstaw programowania lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Dalej nie działa Patrz: http://www.speedyshare.com/579232306.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 yyy... a co tam ma niedzialac bo przeszedlem do drugiej planszy i ani jednego errora nie bylo. z pliku *.exe to sie duzo nie dowiemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 @up chodzi o to że nie zwiększył się limit many do 20 ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 @up chodzi o to że nie zwiększył się limit many do 20 ;/ Po przejsciu planszy ? Powiedz mi jakie masz zmienne odpowiadajace za mane , powinienes miec dwie przynajmniej ( aktualna mana , max mana ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Mam tylko jedną "mana". odpisz ja już lece spać Papa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 zrob maxmana = 10; mana = 10; przy przechodzeniu planszy maxmana += 10; mana = maxmana; // to do regeneracji calkowitej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 GML max_mana = wyliczaniemany; mana = max_mana; //potem tylko przy czarach odejmujesz od mana, a przy zwiekszaniu limitu: max_mana+=20; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Mam dziwne wrażenie, że to prowokacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Pisze że nie mam variable max_mana a mam ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Cora nie pisz takich bzdur, popatrz w kod -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Pisze że nie mam variable max_mana a mam ;/ Zmienna lokalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Najlepiej ustaw sobie te zmienne na globalne i wszystko bedzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 @up Niby jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 global.zmienna Następnym razem użyj mózgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi