M1513Q Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Mam juz prawie wszytsko zrobione w takiej grze, tylko mam taki problrmik, jak zrobic zeby samochod na przycisniecie klawisza przyspieszal do pewnego mometu a po puszczeniu zwalnial do 0, a nie tak jak teraz ze mam jak klikne to jedzie max a jak puszcze to odrazu sie zatrzymuje... jak to zrobic, prosze o pomoc. PS.Mam nie zarejestrowana wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 GML friction += .2; Albo: GML if ( speed == 0 ) exit; if ( speed > 0 ) speed = max( 0, speed - .2 ); else speed = min( 0, speed + .2 ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 i to dac w kazdym klawiszu? a jak zrobic zeby trak samo mial gracz kompouterowy? dalem to do klawisza i zaden nie dzialal :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Create: friction = .3 direction = 90 Step: image_angle=direction if keyboard_check(vk_left) if speed>0 direction+=4 if keyboard_check(vk_right) if speed>0 direction-=4 if keyboard_check(vk_up) if speed<10 speed+=1 if keyboard_check(vk_down) if speed>0 speed-=1 Jak to wykorzystasz to dodaj mnie do Credits Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak to wykorzystasz to dodaj mnie do Credits Ha ha ha ha ha ha!! ^^ To sie usmialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 ok dodalbym Cie, tylko ze nie mam zarejestrowanej wersji... a wiem ze image_angle nie rusza na trialu... szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Nobody nic nie umiesz to sie niewymądżaj twój post nawet nic nie wnosi do tematu. M1513Q - zarejestruj sobie GM naprawde warto. :D Teraz niemam czasu ale jutro może ci napisze żeby mogło być bez image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 jak usunolem image angel'a to dziala, ale jedzie tylko do przodu, a zeby jechal np. w lewo to musze trzymac stralke do przodu a i tak nie jedzie w prawo ;p a jak trzymam strzalke do przodu to to jezdzi w kolko jak pusze i dam samo do przodu to jedzie w ta straone na ktorej sie zatrzymal w kolku po puszczeniu klawiszy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak to wykorzystasz to dodaj mnie do Credits o.O za wbudowane funkcje przez Marka do GMa , aha , ok ..... M1513Q , jak nie masz zarejestrowanej wersji , to lap link do FAQ https://gmclan.org/index.php?czytajart=7 , 14 punkt , tylko pierw musisz w sprite obrocic obrazek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jak to wykorzystasz to dodaj mnie do Credits Sory za offtop Ok jeżeli ja bym robił taką gre to bym cię dodał i napisał Nie pomógł: Tomdup_K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Zamiast image_angle możesz zrobić tak: Gdzieś w oknie GM'a (ze spritami) była taka opcja animation sequence - ona ci obróci stój samochód (w klatkach) I w kodzie zmieniać tylko image_index :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 a napisal by mi ktos taki kod do tego? bo ja tego jeszce tak do konca nie lapie :( jak by mi ktos pomogl to byl bym bardzo wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi