misiek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 No więc tak mam problem w robieniu gry przez net, ponieważ nie potrafię zrobić grawitacji w platformówce online. Zamiast spadać moje postaci stoją w miejscu, ale mogę poruszać się w lewo i w prawo. Jeżeli któś z Was by był tak dobry to prosiłbym o pomoc, a i jeszcze jedno postaci mają chodzić po nieregularnej powierzchni. Przydałby się jeszcze skok jako enter bo tego też nie potrafię zrobić w grze przez neta. Jak ściągnąłem przykład "Lina" to właśnie z tego przykładu się wzorowałem. Proszę pomóżcie :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 Umiemy gre netową zrobić, a grawitacji nie? B) A wiecie szeregowy, że na forum jest taka funckaj "Szukaj" :hitler: Klik! :hitler: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 No tak, tylko mi chodziło o to aby to było odrazu do mltiplayer'a i aby postać poruszała się po nieregularnej powieszchni (dołki i pagurki). Proszę o pomoc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 O dołkach i pagurkach też było <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 Jak tak to może nie zaóważyłem. Chodzi mi o to aby wszystko to przenieść na multiplayer'a, bo właśnie nie wiem jak to się robi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 Przecież to piszesz taki sam kod jak byś pisał do platformówki singleplayer :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 W trybie multiplayer nie rządzą żadne inne prawa fizyki. Grawitacja będzie identyczna jak dla jednego gracza. A jeśli chodzi ci o przekazywanie zmiennych multiplayerem - to inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi