OriPL Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam potrzebuje zrobic cos takiego: Czerwona pilka do player czerwona linia to jak player ma sie poruszac no i czarna pozioma kreska to Deska potrzebuje zeby player wyskoczyl z pod deski na deske i zeby sie na niej zatrzymal/Stanol na niej:D plz pomuzcie. dobrze by bylo gdyby ktos zrobil taki miniprzyklad.... Ostrzeżenie! Nie nazywamy tematów Pomocy! Zalecam ponowne przeczytanie regulaminu (Pierwotna nazwa tematu: Pomocy / Wejdz i zobacz bo nie potrafie tego opisac) gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 GML if vspeed > 0 { move_contact_solid(270,4) vspeed = 0 } daj to do kolizji z blokiem. (kod nie testowany :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 hmmmm nie dziala plz zrub mi miniprzykad.... tak jak pokazalem... czerwona kulka czarna kreska i juz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 A nie lepiej zależnie od wartości y zmieniać solid bloku odpowiednio na true oraz false? Bo on może mieć zrobiony inaczej silnik platformowy niż vspeed..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 https://gmclan.org/up739_12_jump_up.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Znalazłem to kiedyś na internecie Uoplader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 GML if other.x >= x {move_contact_solid(270,4)}daj to przy kolizji z blokiem, powinno działać (nie testowałem) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 był już taki temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Tak był trzeba tylko poszukać ... Link do mojego tematu ---->https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9951 tam masz wszystko wyjaśnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi