-22- Opublikowano 24 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2004 wsio i pozdrawiam Na starej wersji GMClan'u był przykład "strzelanie do celownika" lub o podobnej nazwie. Przykład był robiony jeszcze na wersje GM 4x. Miałem go na HDD ale po przymusowym formacie go straciłem, tak więc jak ktoś go ma, to proszę o kontakt na PW albo tutaj. Człowieku! Czy ty wiesz, co znaczy "wsio"? Nie zmieniłem początku posta/u (mam problem - to jest r. męski, czy nijaki?), żeby zachowac jego "urok". Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 24 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2004 A po co od razu przykład? Przyjmijmy, że celownik to objekt. W jakimś objekcie do, np. spacji, daj taki oto kod: direction=point_direction(x,y,celownik.x,celownik.y) I git. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-22- Opublikowano 25 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2004 Fajnie, ale wolę ten przykład lub podobny do archiwum oraz po to, by sprawdzić dokładnie, jak to wykonać na klockach, bo był on zrobiony częściowo na klockach. Był to też przykład na gierkę top-down view (widok z lotu ptaka). Coś w stylu Crimsonland, tylko zamiast ludzika był śmigłowiec. No nie można było się poruszać. Jeszcze jeden post bez jakichkolwiek znaków interpunkcyjnych i dużych liter, to padnie ostrzeżenie. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 26 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2004 Tam było to zrobione tak: Objekt śmigłowiec: Step: jeśli lewy przycisk myszy jest przyciśnięty to utwórz objekt kula na pozycji (0,0) relative Objekt kula: Create: speed=15; direction=point_direction(x,y,celownik.x,celownik.y); Objekt celownik: Step: x=mouse_x y=mouse_y show_cursor=0 I wsio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi