Crackkk-GM Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witajcie Dziś zrobiłem mały przykład chodzenia w RPG. Niestety jest troche słaby - przyznaję, że to mój pierwszy :) Nie oceniajcie zbyt surowo xDScreen:Link:Chodzenie, Plik *.gm6 Waga ok. 150 KB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 jest ok ale niewiadomo jak sie postac zachowuje przy roznych obiektach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A o moim już wszyscy zapomnieli :( Miałem atakowanie z łuku, miecza, różdżki... ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 @UP: Ja nie zapomniałem :boxed: (No chyba :D)Twój był lepszy, nie martw się :P. Jak go ocenisz?? (proszę niezbyt surowo :) ) @Edit: Jak mówił David Dark: niewiadomo jak sie postac zachowuje przy roznych obiektach., Czy mógłby ktoś dodać parę jakiś klocków i sprubować "wejść" na nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Po co robić przykłady czegoś co już jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 @UP: Popatrz w kod :boxed: jest inny od wszystkiego ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Brzydkie, bo tak. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 @UP: Popatrz w kod boxed.gif jest inny od wszystkiego ^^ Nom, jest gorszy. np. tu: GML if global.sword=1 then { draw_sprite_ext(s_Sword,0,x,y,image_xscale,image_yscale,direction+5+_hero+_fight,image_blend,image_alpha); } else { } Aż żal sie robi na te puste klamry i to else ;/ Poza tym taka to animacja jak... tylko tułów się porusza nie mówiąc już o walce :| Chociaż byś zrobił ręce czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Hehe też zwróciłem uwagę na te klamry :P Tak jak kiedyś grela: if(cos) { } else { a tu kod.... } Ale co do tematu. 1. Animacja..... można to było zrobić lepiej i na dodatek sam tułów się rusza.... 2. Pewna "rzeźnia" w kodzie... 3. Jakby niezbyt rozbudowane. Niewiele się można z tego nauczyć. 2.4/5 - niestety, wyjdzie 2. Ale staraj się, staraj :P PS: Za...rypałeś mi paski z sygnaturki :P Mam prawa autorkie :P Pozwę Cię do sądu :P Edit: Jakbyś się nie domyślił - żart... Edit2: Ale mógłbym zrbić ci dowcip.... te paski są na moim serwerze, więc bym podmienił plik z paskiem na jakiś gigantyczny obrazek - byłoby na ciebie :P Bo chyba mam prawo zmieniać pliki na właśnym serwerze, co nie? P Szkoda, że już po Prima Aprilis ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Spoko przykład ^^ 5/7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Hmm. Prawie jak Almora :D 5/5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi