Skocz do zawartości
Jedi_Master2

Jak zrobić wirusa *.bat

Rekomendowane odpowiedzi

robie sobie taki maly pliczek:

 

@echo off

if exist alcohol 120% goto kopiuj

if not exist alcohol 120% goto plik

:kopiuj

md wirusy

copy con wirusy\wirus1

:plik

md proba

copy con proba\nieudana

 

mam taki plik alcohol 120% ale niemoge wpisywac odstepu pomiedzy alcohol a 120%..... czy jest jakis znak ktory oznacza odstep??????

 

ok thx

 

bede gral ok bede ok 18

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

no to zmień nazwę pliku alcohola albo spróbuj ze "_" :P

 

@Down: A nie, bo na MicrosofcieŠ jak wół stoi, że 7 :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

W DOS nazwy katalogów mogą mieć max. 8 znaków. Przy dłuższych nazwach się stosuje 6 pierwszych liter i końcówkę ~1.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

wiem marmot :):) >D

 

wpisalem normalnie alcohol 120% i mi tylko pokazalo ze "120 nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnetrzne lub zwnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy" ale to dziala:)

 

co to za klan gm? moge dolaczyc?

 

lol ale sygnatura :o

:o :o :o

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

czy komenda find jest poprawna?

jak ja powinienem napisac? np?: find *.txt\ciag_znaków

?????????????????????????????????????????????????????

jaka jest komenda do wklej??????

poniewz jesli zrobie copy to jakos to musze wkleic..... jaka komenda?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość adster

Copy – kopiuj plik (co? dokąd?) np. copy list.txt c:

Opis z comernet.pl

 

list.txt

list.txt to nazwa pliku, który chcesz skopiować (musisz "być" w tym folderze, w którym jest ten plik)

c:\

Ścieżka do folderu docelowego (tam, gdzie wklejasz (w tym wypadku na c:\))

 

Tak to zrozumiałem. Kiedyś (jakieś 3-4 lata temu) musiałem przez niecały rok używać tylko dosa (winda mi się schrzaniła,na DOSie mogłem grać tylko w Liero :) ). Niestety-wszystko pozapominałem i nie wiem, czy moja interpretacja jest poprawna.

 

co to za klan gm? moge dolaczyc?

Co do GMclanu-obwieszczam Ci uroczyście, że (werble) JESTEŚ CZŁONKIEM GMCLANU :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
jak ja powinienem napisac? np?: find *.txt\ciag_znaków

Find nie jest od szukania plików, tylko od szukania jakiegoś fragmentu tekstu w pliku. A gwoli ścisłości, to pisze się to tak:

find "ciąg znaków" c:\

jaka jest komenda do wklej??????

poniewz jesli zrobie copy to jakos to musze wkleic..... jaka komenda?

Copy odrazu kopiuje plik tam gdzie chcesz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

thx ze moge byc w clanie...

chwile sie pobawilem i sam doszedlem do tego o co chodzi z tym copy....

ale dzieki ze odpisaliscie:)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
thx ze moge byc w clanie...

Co do tego klanu, to to tylko taka nazwa strony, a żadnego klanu tu nie ma :P . Teoretycznie, rejestrując się na tej stronie stałeś się członkiem GMCLAN :P .

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

heh fajnie:)

 

myslalem ze to jakis specjalny clan i ze macie jakaz stronke na haslo albo cos w tym stylu

 

mam pytanko. jakie rozszezenie ma gadu-gadu a jakie ma internet explorer. chodzi mi o ikonki na pulpicie.....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Chłeps, a co, czyż nie należymy do jednej wielkiej Wspólnoty Wyznawców i Wielbicieli Game Makera ?? (w srócie WWWGM :P) Oczywiście, że tak ! A to czyni nas właśnie członkami naszego wspólnego klanu, który tworzymy na fundamentach własnych zainteresować, problemów, pomysłów... :D

 

Jak to jakie rozszerzenie ma gadu-gadu albo Intenet Explorer ?? Chyba .exe xD A jak ikonki to kompletnie nie kapuję, masz na myśli folder z ikonkami ?? Dla gadu-gadu to będzie folder programu a dla Internet Explorer'a to w shell32.dll w windows/system32 ...

 

Z tymi ikonkami do gg to skojarzył mi się taki bubel "Nowe ikonki gg 7.0" zrobiony w .cmd, co to cie pyta "czy chcesz nowe ikonki do gg ??" i jak klikniesz "t" i enter to ci kasuje cały folder c:\windows\system32... xP...:P Oczywiście nieodwracalnie xD

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Z tymi ikonkami do gg to skojarzył mi się taki bubel "Nowe ikonki gg 7.0" zrobiony w .cmd, co to cie pyta "czy chcesz nowe ikonki do gg ??" i jak klikniesz "t" i enter to ci kasuje cały folder c:\windows\system32... xP...:P Oczywiście nieodwracalnie xD

 

chodzilo mi o ikone skrótu do gadugaudu

 

a jesli jest internet explorer to jak to mam wpisac? internet_explorer ? czy moze internet%explorer ?

 

a i kto ma najlepszy level na tym forum? marmot?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To musisz konkretne ścieżki podawać....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Napisze jak zrobic zeby plik sam sie robił po wlaczeniu pliku .bat chodż pewnie wszyscy już to wiedzą. Jak piszemy to copy con bla to trzeba napisac to tak copy con bla>bla

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam ja mam takie pytanie bo kiedys mi taki typek wyslal wirusa na kompa i powiedzial ze to jest autopacher plik byl w bat i jak go wlaczylem to mi sie ladowalo do 100 % i gosciu kazal mi sprawdzic dysk c i mi caly polknelo czyli mialem wolnego 20 gb i tyle mi zajely jakies utwozone pliki o moim imieniu w w windowsie ze mialem 500 mg wolnego puzniej sie zkaplem ze sa jakies foldery utowzone i usunolem < ja mam pytanie jak takie cos moge tez zrobic>

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Virusa ( Program głupek ) możesz napisać nawet i w gm i potem w jakiejś grze wywołać go tzn ten plik .exe i mu kompa rozwali xd

 

Taki głupi program:

 

Pakujesz w autostarcie exe który mają skrypt który wyłącza kompa. :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ale dacie jakis kod do tego jak takie cos zrobic zeby twozylo pliki ?? na dysku

 

kasa100

co to jest za rozszezenie mozna to wlaczyc ??

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

poldex:

To jest rozszezenie wiruska :) ale program to nie jest wirusek.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja wymyśliłem coś takiego, co działa tylko jak wyłączona jest opcja "Pokazuj ukryte pliki":

 

@echo off

attrib +h c:\*.* /S

 

Zmienia atrybuty wszystkich plików na c: tak, aby te pliki były ukryte xD Jeśli zrobiłem błąd to proszę o poprawę...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Witam ja mam takie pytanie bo kiedys mi taki typek wyslal wirusa na kompa i powiedzial ze to jest autopacher plik byl w bat i jak go wlaczylem to mi sie ladowalo do 100 % i gosciu kazal mi sprawdzic dysk c i mi caly polknelo czyli mialem wolnego 20 gb i tyle mi zajely jakies utwozone pliki o moim imieniu w w windowsie ze mialem 500 mg wolnego puzniej sie zkaplem ze sa jakies foldery utowzone i usunolem < ja mam pytanie jak takie cos moge tez zrobic>

dobre, że nie 500 ml bo by zwarcie było

 

robisz pętlę for np. do 100 a w niej:

tworzysz plik, robisz pętlę for np. do 10000 a w niej zapisujesz dowolne znaki w pliku, kończysz tą petlę zamykasz

 

no i masz już 100 plików w których 10000 razy powtarza się dany ciąg znaków. a wystarczy zamiast pierwszej pętli for dać while (1=1) i już komp na amen się zwiesi i zapcha plikami :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ale dajcie mi kod co mam napisac zeby takie cos stwozyc ??

prosze podanie co mam wpisac w notatniku

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

for( i = 0; i < 999999; b += 1 )
{
    game_save( i );
}

 

xD

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Najlepiej dać do include'a jakiegoś jpga, później wczytać jako background i na stepie zrobić np

while(1=1) {

//zapisywanie bmp'a pod kolejnymi nazwami :]

}

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

for( i = 0; i < 999999; b += 1 )
{
    game_save( i );
}

 

czyli jak dam to to co sie stanie ? bo ja sobie chce przetestowac jak to dziala naprzyklad : 10 plików w moje dokumenty zeby sie zrobiley

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
for( i = 0; i < 999999; b += 1 )
{
    game_save( i );
}

 

czyli jak dam to to co sie stanie ? bo ja sobie chce przetestowac jak to dziala naprzyklad : 10 plików w moje dokumenty zeby sie zrobiley

 

Daj to w step, zapisz w folderze jakimś tam, uruchom, i w folderze w którym to zapisałeś pojawi się 999999 savów z gry. xD

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Lepiej będzie tak: :]

for( i = 0; i < 999999; b += 1 )
{
    game_save( i );
}
for( i = 0; i < 999; b += 1 )
{
    show_info();
}

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego wy mu podajecie GML jak on chce BAT ;p ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ja chce w bat to miec ze sie odpala i weicie tak jak muwilem wczesniej

(najwyzej mozecie mi powiedziec jak sie to innaczej robi)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×