Skocz do zawartości
MisterWathu

Exit code 3

Rekomendowane odpowiedzi

Begin

 

ClrScr;

WriteLn('PROGRAM ON');

Delay(5000);

Writeln('LOADING');

WriteLn;

Writeln;

WriteLn('klikni cos');

kliknicos1 := readkey;

 

IF kliknicos1 = awaryjny THEN

Begin

repeat

TextBackGround(Blue);

ClrScr;

TextColor(4);

WriteLn('Tryb Awaryjny');

Delay(6000);

Writeln('W tym trybie mozesz uzyc zaawansowanych fukcji');

Writeln('Jesli nie jestes upowazniony wylacz program !!!');

Writeln('Prosimy upewnic sie ze zapewniony jest ciagla energia');

Writeln('gdyz nagle wylaczenie komputera spowoduje uszkodzenie');

Writeln('danych');

Writeln;

TextColor(15);

Writeln('1.Zmien haslo');

Writeln('2.');

 

readln(menuawaryjne);

 

IF (menuawaryjne = 1) THEN

ClrScr;

Writeln('wpisz nowe haslo ');

Readln(nowehaslo);

Assign(haslotxt, 'E\Pascal\haslotxt.txt');

Rewrite(haslotxt);

Writeln(haslotxt, nowehaslo);

close(haslotxt);

 

Until menuawaryjne=00;

End;

 

 

 

 

 

End.

 

 

 

 

Chodzi o to że po zmianie hasła wyskakuje błąd.

Proszę o pomoc

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Więcej BEGIN i END dawaj bo kompilator może się pogubić. Poza tym

Until menuawaryjne=00;

jest źle.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Lechu mówisz poważnie? Mi się wydaje że pętla ma formę: "DO ... UNTIL", a nie "... UNTIL".

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli to Pascal to powinno być repeat (kod) until.

 

A kompilator nie może się pogubić, bo maszyna się nie myli :jezor: Klamry są dla nas jako ułatwienie, ale bez wcięć to nic nie jest ułatwieniem.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Exit code 3 to brak ścieżki. Wydaje mi się że brakuje dwukropka przy literze dysku, unikaj ścieżek bezwzględnych tak w ogóle.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ok działa, ale są drobne bugi:

(macie kod na górze) jak wpisuje nowe hasło one już się zapisuje ale gdy znowu powraca do menu awaryjnego i chcę wyjść i wpiszę 0 zapisuje się ponownie jako haslo.

 

WYSYŁAM PROGRAM E-MAILEM I DAJĘ NA GMCLAN DO MOJEGO FOLDERU

 

Pamiętajcie że żeby wejść do awaryjnego trzeba będzie kliknąć "/" NIE klikać jak nie będzie nic pisać czekajcie na komendę.

 

P.S Trzeba mieć dysk E jak ktoś nie ma to zmienię kod.

 

(Dzięki dla Makary155 iThreef)

:thumbsup:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×