Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tytuł: EasyHTTP.dll

 

Opis: DLL'ka do prostego tworzenia zapytań, napisana w .NET 3.5 i zaimprotowana do GM za pomocą GM .NET Layer. W sumie to jest taki eksperyment.

 

Download: https://gmclan.org/up8194_3_EasyHTTP.html

Rozmiar pliku: 597 KB

 

Autorzy:

Programowanie:
Utermiko, The_Cool_Gamer(GM .NET Layer, gość z GMC)

 

Paczka zawiera:

-Wszystkie potrzebne DLL'ki

-Przykład użycia

-Tutorial (czyli to co poniżej)

 

GML
//WHEN DISTRIBUTING YOUR GAME REMEMBER TO INCLUDE ALL DLL's AND THE .manifest FILE!!!

 

//PAMIĘTAJ, ABY DO SWOJEJ GRY DOŁĄCZYĆ WSZYSTKIE DLL'ki ZNAJDUJĄCE SIĘ W FOLDERZE ORAZ PLIK .manifest

//DLL'ka WYMAGA .NET FRAMEWORK W WERSJI MINIMUM 3.5

//Do użycia są wszystkie funkcje rozpoczynające się od przedrostka "ehttp_".

//INICJACJA

ehttp_init();//Inicjalizuje dll. 2 opcjonalne argumenty. argument0(string) - ścieżka do EasyHTTP.dll. argument1(string) - ścieżka do GMDLL.dll

ehttp_new_instance();//Zwraca uchwyt do nowo utworzonego obiektu zapytania. Będzie używany w późniejszych poleceniach.

//PARAMETRY GET I POST

ehttp_add_get_parametr(handle, name, value);//Dodaje do zapytania parametr GET. handle - uchwyt do obiektu zapytania, name(string) - nazwa parametru, value(string) - wartość parametru

ehttp_add_post_parametr(handle, name, value);//Dodaje do zapytania parametr POST. handle - uchwyt do obiektu zapytania, name(string) - nazwa parametru, value(string) - wartość parametru

ehttp_clear_get_parametrs(handle);//Czyści bufor parametrów GET. handle - uchwyt do obiektu zapytania.

ehttp_clear_post_parametrs(handle);//Czyści bufor parametrów POST handle - uchwyt do obiektu zapytania.

//ATRYBUTY ZAPYTANIA

ehttp_set_user_agent(handle, useragent);//Ustawia nową nazwę przeglądarki(?). Domyślnie: EasyHttpRequest DLL Agent.

//handle - uchwyt do obiektu zapytania, useragent(string) - nazwa przeglądarki(?) z której jest wykonywane zapytanie

ehttp_set_content_type(handle, contenttype)//Ustawia nowy typ zawartości. Domyślnie: application/x-www-form-urlencoded.

//handle - uchwyt do obiektu zapytania, contenttype(string) - typ zawartości

//WYSYŁANIE ZAPYTANIA

ehttp_send_request_and_get_response(handle, uri);//Wysyła zapytanie. Zwraca odpowiedź serwera.

//handle - uchwyt do obiektu zapytania, uri(string) - adres URI serwera(można użyć do jego zbudowania ehttp_build_uri(...))

//BUDOWANIE ADRESU

ehttp_build_uri(handle, hostname, path, port, username, password);//Buduje adres URI.

//handle - uchwyt do obiektu zapytania, hostname(string) - adres hosta, path(string) - scieżka do pliku, port(real) - port serwera, username(string) - nazwa użytkownika, password(string) - hasło

//ZWALNIANIE

ehttp_free();//Zwalnia pamięć zajętą przez dll</span></span>

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

no to troche Cie zasmuce - jest juz Ether, ktory ma jeszcze prostsze w uzyciu zapytania http i nie tylko :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No to trudno. Przynajmniej udało mi się odpalić .NET'ową dll'kę pod GM'em :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
no to troche Cie zasmuce - jest juz Ether, ktory ma jeszcze prostsze w uzyciu zapytania http i nie tylko :P

Nie.

 

Kawał dobrej roboty. Zasłużone 5.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A co jak chcę wysłać coś do $_FILES? :>

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
A co jak chcę wysłać coś do $_FILES? :>

Wiesz, jakoś chciałem, żeby miało to tylko podstawowe funkcje.

Może wystarczy zmienić content type na "multipart/form-data" i w POST dać zawartość pliku, tak jak tutaj http://stackoverflow.com/questions/3890754...ipart-form-data Nie wiem. Sprawdzę, nie interesowałem się tym.

 

 

Nie.

 

Kawał dobrej roboty. Zasłużone 5.

Dzięki :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Sądzę, że jest to na prawde dobra robota. Na pewno masz od mnie 5/5.

 

P.S.

A takie pytanko czy ja mam dobrze to ustawione?

GML
ehttp_add_post_parametr("xxxxxxx.cba.pl/PHP/index.php", 't', '2');

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Źle.

 

GML
ehttp_init();

inst = ehttp_new_instance();

ehttp_add_post_parametr(inst, 't', '2');

result = ehttp_send_request_and_get_response(inst, "xxxxxxx.cba.pl/PHP/index.php");

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wybaczcie głupotę, ale chcę po prostu otworzyć stronkę z dwoma zmiennymi w POŚCIE, jak to zrobić? :X

 

mam tak:

GML
ehttp_init();

inst = ehttp_new_instance();

ehttp_add_post_parametr(inst, 'nick', 'asd');

ehttp_add_post_parametr(inst, 'punkty', '1000');

result = ehttp_send_request_and_get_response(inst, "localhost/karol/")

 

ale nawet nie wiem, co to robi

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wysyła zapytanie do localhost/karol/ z danymi POST nick=asd&punkty=1000.

Przez php je normalnie odczytujesz - $_POST['nick'] i to samo z punktami.

W result masz to co zwrócił twój skrypt.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Okej, supcio, na stronie miałem zrąbane :)

 

5/5 itd itp

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A no i wystarczy że raz użyjesz ehttp_init().

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×