mordor Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam, postanowiłem zrobić grę , coś w stylu Age of War http://www.gryonline.boja.pl/game,2911.html i mam do rozwiązania takie zagadnienie. Kiedy klikniemy na kase tworzy nam sie jednostka , potem kolejne i ruszają do ataku. Problem polega na tym , iż kazda jednostka jest klonem poprzedniej i ma te same rozkazy do wykonania. I tu sie pojawia problem, ponieważ gdy napotyka drugą jednostkę z przodu zatrzymuje się i zmienia sprite na rysunek stojacego. Niestety robia to wszystkie jednostki stworzone przez gracza, ponieważ są klonem. I teraz moje pytanie, w jaki sposób rozwiązac ten problem ? Tak aby kazda jednostka zachowywala sie w sposob indywidualny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Uzywasz moze jakichs zmiennych globalnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi