MBLASCZAK Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Mam przykład Inventora i Equipmenta by Shocker51374 i wyskakuje mi błąd In script eq_draw: Error in code at line 24: subimage = global.equipment[placenumber,10]; at position 26: Unknown variable equipment or array index out of bounds Pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Czytać nie umiesz? Nie zadeklarowana tablica equipment albo indeks tablicy wychodzi poza jej rozmiar... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBLASCZAK Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Tablicy nie trzeba deklarować a index nie wiem jak się sprawdza czy nie wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Tablicy nie trzeba deklarować :o A to ci dopiero - patrz mnie uczyli że trzeba, no ale ja się nie znam przecież... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBLASCZAK Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 soryy... jestem początkującym. Pomożesz mi, jak zdeklarować tablice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 for ( i=0; i<*; i+=1 ) { tablica = -1;; } *ilość miejsc w tablicy które chcesz zadeklarować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBLASCZAK Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 A gdzie to wpisać (sory za nobowskie pytania)? W step? EDIT: Ale ja mam zdeklarowaną tablice: for (i=0; i<place; i+=1;) { global.equipment[i,1] = '0'; // ustawia nazwe przedmiotu na '0' - czyli nic } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 To w create, bo jak bedzie w step, to co chwile bedzie wszystko kasowac w tym twoim equipmencie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 for ( i=0; i<*; i+=1 ) { tablica = -1;; } *ilość miejsc w tablicy które chcesz zadeklarować A to Ci dopiero - toż to nie deklaracja tylko definicja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 A to Ci dopiero - toż to nie deklaracja tylko definicja. Tfu! O definicję mi chodziło of kors :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBLASCZAK Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ale ja przepisałem wszystko co miałem w przykładzie. I nie działa. Nie rozumiem tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 No ale tam krzyczy, że jest niezadeklarowana ;] Chodzi o to, że albo walnąłeś literówke w nazwie tablicy (bo nie zna takiego identyfikatora jaki podałeś) albo index jest niezdefiniowany w tablicy. Jeśli to index, to musisz sprawdzać czy jest taki w tablicy, ale nie ptytaj jak, bo to jest tak proste, że tylko się poniżysz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBLASCZAK Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ok dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi