Trunk Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Mam program który jak wpiszesz załóżmy goku do wyświtla jego sdjęcie i chciałbym zrobić żeby jak wyświetli się to zdjęcie i zrobi się na nim prawym klawiszem pokazywała się opcja zapisz jako? Wiem że to trzeba zrobić w bibliotekach dll.. A pokaże ktoś jako to robić albo da przykład plz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 event global mouse right pressed GML var abc, def; abc=show_menu('zapisz jako','') if abc = 0 def = get_save_filename('*','') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 @Snake: Mu chyba chodziło o to jak zrobić takie coś jak np.w Notatniku: -Zapisz : Zapisuje do aktualnego pliku -Zapisz jako... : Zapisuje do nowego pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Napisałem tak jak on chciał: - Klika na obrazek PPM - Pokazuje się menu z opcją zapisz jako - pokazuje się okna dialogowe z wyborem ścieżki do pliku i zwraca ścieżkę do zmiennej def Z zapisywaniem do pliku niech już sam kombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trunk Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Chodziło mi oto co zrobił snake ale dałem ten kod i jak robie prawy to pokazuje mi się zapisz jako ale jak chce zapisać to się nei zapisuje..powiedz dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Popraw tą linijke i dodaj ją do poprzedniego kodu to zapisze sie jako bmp: GML screen_save_part(def,x obrazka, y obrazka, szerokosc obrazka, wysokosc obrazka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trunk Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Coś mi nie chodzi to....Ma ktoś lepsze rozwiązanie? Prosze o szybką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi