Muximan Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 hello mam problem bo chce takie coś zrobić ze jak niemam tyle kasy to mnie odepchnie próbowałem tak ale coś niedziała ;/ Dawałem taki kod: speed= -4 Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 GML x -= 32; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 juz sprawdzam poczekajcie @edit dziala ale tylko wtedy jak mam np.towar na gorze a jak podejde do towaru na dole to mnie daje na dol a zmienilem na taki kod: x +=32 a i moj towar ma wymiary 32/32 @edit2 czemu nikt nie chce mi pomoc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 A w jaki sposób masz zrobione chodzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 dalem event LEFT i napisalem: if place_free(x-5,y) {x-=5} itd. bo ja kiedyś robiłem to wszystko w stepie ale zapomniałem i czy ktoś by mogł mi z tym pomoc CHODZENIE W STEPIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 keyboard_check(vk_right) sprawdza czy wcisnales strzalke w prawo. dajesz w stepa i paca. analogicznie vk_up, vk_left itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 @up Propagaja podałaś/podałeś mi zły kod :P ale nic nieszkodzi juz go se poprawiłem :) @edit zara se sprawdze czy tera będzie działać @edit2 OK chodzenie działa i odbijanie też ale tylko jak towar będzie u gory HMM POMYSLE SE TERA moze zrobie tak zrobie nowy event <left> i dam do niego(w klockcach) te 6 czy 8 szczalek(poruszanie) i wtedy dam taki kod: speed= -4 jak o tym myślicie sprawdze teraz @edit3 DZIALA DZIEKI WAM WSZYSTKIM !!! :) TEMAT ZAMYKAM GMCLAN ZADZI!! xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi