Nobody Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam. Mam male pytanie, dotyczace shoutboxu. Wszystko juz fajnie mam, ale nie chce, zeby te shouty rozwalaly mi strone. Moglby mi ktos powiedziec, jak zrobic shoutbox podobny do tego GMClanowego? :) EDIT: Nie chce uzywac suwakow, bo sa brzydkie :( Z gory dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Najprościej? Wklej ramke z ograniczoną długością wyświetlająca zawartość pliku z shoutami. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ale jezeli bedzie ich za duzo, wywali mi suwak, a suwaki sa brzydkie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Stycznia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Niekoniecznie, po prostu wyłącz ramce suwaki i tyle. Poszukaj odpowiedniej opcji w CSS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Wiem jak wylaczyc suwaki. Ale wtedy, jezeli bedzie za duzo shoutow, nie bedzie mozna ich przeczytac, bo beda cos jak pod warstwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 CSS: overflow:hidden i zmiana JS: document.getElementById('shoutbox').style.marginTop+(-)=X. Mogłeś zobaczyć źródło na GMclanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Nie bede kradl z GMClanu ^^ Tymon, dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ale to żadna tajemnica. Bądź co bądź praktycznie każdy shoutbox jest pisany właśnie w ten sposób. Fakt, teraz Ranma postanowił używać Mootools, ale kiedyś był to zwykły męczony JS. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi