Skocz do zawartości

Instalacja biblioteki Dark GDK

Pasterz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. :)

Ostatnio zauważyłem ,że istnieje taka biblioteka do C++ jak Dark GDK ,która ułatwia tworzenie gier w tym języku. Pomyślałem ,że pobiorę ją i sprawdzę czy jest dobra. Pobrałem w kolejności i zainstalowałem w jakiej podano mi w Instrukcji Instalowania. I gdy próbuję uruchomić ją to okazuje się ,że nie jest zainstalowana. Pomyślałem trochę głową i postanowiłem przekopiować parę plików do katalogu VC. Lecz dalej nic nie pomogło. Próbowałem odinstalowywać i instalować ale dalej to samo. Może wiecie co robię źle albo jaki jest powód ,że nie mogę uruchomić jej. Tu podaję stronę z instrukcją instalowania. Link

Z góry dziękuję za pomoc. :)

Witam,

mam ten sam problem, miałem zainstalowanego VC 2008 EE, doinstalowałem brakujące biblioteki directx SDK, później wziąłem się za instalację Dark GDK. Przed instalacją włączyłem Visuala tak jak mnie poproszono w komunikacie i wszystko zainstalowało się ładnie. Ale gdy włączyłem VC dałem New->Project nie wyświetlił mi się żaden "Wizard" od Dark GDK.

To jest cytat z forum, które podał Ranmus:

Ok, I guess I have managed.

(Windows XP SP2 (Hungarian!))

I started copying:

from:

C:\Program Files\The Game Creators\Dark GDK\Wizards\Files\

what:

*.*

to:

C:\Documents and Settings\(MyName)\Dokumentumok\Visual Studio 2008

\Wizards

(Wizards wasn't there, i created it)

(Yes, I guess "Dokumentumok" part is the troubled one! its "My Documents" for you m8)

then i looked into one of the ".vsz" files, and found:

C:\Documents and Settings\(MyName)\My Documents\Visual Studio 2008\Dark GDK\Dark GDK - 2D Game\Dark GDK - 2D Game"

so:

I created the above location (I did'nt have My Documents before, yes, its "Dokumentumok" for me.) and

from:

C:\Program Files\The Game Creators\Dark GDK\Wizards\Projects\

copied the 3 subfolders under.

now, it's all working fine for me.

hope i could help, and sorry for my English...

Zróbcie wszystko według tej instrukcji, mi pomogło :D.

Zrobiłem wszystko jak jest napisane. No i już w projektach widzę zakładkę wizards ale gdy próbuję ją uruchomić wyskakuje mi błąd o treści:

Default.js or default.vbs not found in C:\....\Dark GDK - 2D Game\Dark GDK - 2D Game\Scripts\1033\default.js

• 4 miesiące temu...