Shinji Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam, mam pewien problem, jak zrobić by wogół postaci wyswietlały sie kwadraciki symbolizujace zasiek jego chodzenie (oczywiscie postac porusza sie po kratkach), najlepiej gdyby zasieg określała zmienna. Idało sie skasować pojedyńcze kratki gdy np stoi na nich jakis element... Nie wiem jak to dokładnie opisać, ale zapewne z takim ruchem sie spotkaliscie... Strzele rysunek na szybko =p eh źle go zapisałem no ale trudno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Człowieku ty patrz jak piszesz :P masz tyle błędów xD ale ma byc jakas zaleznosc w tych kratkach? A tak wogole po ci? Myslsiz ze gra na tym zyska z taką grafiką ? :bye1: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Tsukuru wazny jest pomysl a nie grafika tylko u nas na gmclanie to sie za bardzo ocenia grafe ale na innych konkursach to najwazniejsza jest przejrzystosc kodu i pomysl. Wracajac do tematu moze ci pomoga przyklady z uzyciem swiatla. Duzo takich rzeczy jest wystarczy poszukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinji Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Błedy powiadasz, wstyd się przyznać, ale nie dawno wstałem i jestem lekko nie przytomny =p Grafika? Bez jaj jeśli chodzi o ten rysunek to tylko szybko w paincie szczelone by zaprezentować o co mi chodzi =p Ale w sumie wymyśliłem coś innego ^^ Można skasować go czy coś =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi