gorefest Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam,zainstalowałem quake 2 i nie znalazłem w nim folderów weapons,pics,models itp.Czy jest jakaś wersja quake 2 że są te foldery z plikami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Znajdź jakiś program do rozpakowywania *.PAK :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielBGRJ Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Pliki z modelami i teksturami oraz innymi takimi znajdują się w folderze baseq2 i złączone jako pak0.pak, pak1.pak i tak dalej. Do ich rozpakowania polecam program PakScape : https://gmclan.org/up2145_4_PakScape.html Dajesz w nim "File", potem "Open", a następnie plik .pak który chcesz rozpakować. Pliki wyświetlają ci się w okienku :) Programem można oczywiście też tworzyć własne paki. Quake zawsze na końcu wczytuje paki z największą liczbą, więc w ten sposób można tworzyć mody. Program działa z Q1, Q2 i Q3 (nie jestem pewien, ale możliwe jest, że działa także z Doom'em 3 oraz Q4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Up: że tylko dopowiem: Z Q4 nie działa, z Doom'em 3 nie wiem. Ale działa jeszcze z Hexen II :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dzięki ci bardzo daniel :) ten program jest super ! Mam jeszcze jedno pytanie: Skąd mogę ściągnąć moda do quake 2 CTF ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi