warcrawt Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 1.Mam zmienną path='' message ustawia jej wartość ale myśli że to zmienna liczbowe czyli że jak wpisze np. All to wyskakuje w zmiennej 0 anie all co jest ? 2.Jak zrobić kamere 3d taką jak w GTA2 ? jestem cięki z tworzenia kamer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 GML execute_string("path_start("+get_string("Podaj nazwę patha: ","path0")+",5,0,0)"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 1.Mam zmienną path='' message ustawia jej wartość ale myśli że to zmienna liczbowe czyli że jak wpisze np. All to wyskakuje w zmiennej 0 anie all co jest ? path = get_string('podaj cośtam:',''); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 ja mam taki kod: GML message_background(tex_messtage); message_text_font(font0,12,c_black,0); if moze=true { string(path)=get_integer("# Nazwa Path'a","12") global.text='path_index='+string(path) } else { speed=0 } Ale nie wiem jak go zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 path_index='+string(path) Nie możesz mieszać indexów patha ze stringiem :| GML execute_string("path_index="+get_string("Podaj nazwę patha: ","path0")); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zamień get_integer() na get_string() i jesteś w knajpie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Dzięki. A ktoś da odpowiedz na drugie ? Edit: I jeszcze coś, przełoży mi ktoś na kod klocek (Wrap Screen). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 2. to nie jest jedna linijka kodu... może to ci się przyda :D http://www.gmclan.org/up2576_11_3ddd.html strzałki - poruszanie strzałki,z,x + ctrl - poruszanie kamerą :F efekty mojej zabawy z 3D - tylko raz spróbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi