Tomek_K Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam mam pytanie co mam zrobić aby dodać obiekty 3D które zrobiłem do tego mijego widoku z góry. Poprostu chcem mieć taki widok jak w GTA 1\2 o ile się niemyle w GTA budynki są 3D :blink: Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Po co ci ładować model jak możesz go prościej narysować ? Przecież GTA2 ma kwadratowe domy. Użyj tylko w draw opcji: d3d_draw_block czy jakoś i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 dzieki za podpowiedz troche pomysle i napewno sobie poradze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Jak chcesz moge zrobić ci przykład ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 bym byl bardzo wdzięczny bo jakos mi nie idzie w Create dałem z = 0; zh = z + 4; color = c_white; w Draw draw_set_color(c_white); d3d_draw_block(x,y,z,x+16,y+16,zh,-1,0,0); draw_set_color(c_white); i jak włanczam to tylko widze normalny biały kwadrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Weź przykład platformówki 3D (znajdziesz na tym forum), obróć kamerę i masz swoje GTA. :D Jeśli nie znajdziesz to potem dam Ci mój przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Niestety nie znalazłem żadnej platformówki 3D. Próbowałem tak Jak mowiłeś obrucić kamere w innej grze 3D ale nic z tego. Jak byś mógł to podaj mi ten przykład. Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Wszyscy byli chętni ale nikt nie pomógł może jednak ktoś mi pomoże. :( Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 A co to za problem? GML d3d_set_projection(x,y,z,x,y,z+1,1,0,0) A jak nie to, to daj: GML d3d_set_projection(x,y,z,x+lengthdir_x(1,direction),y+lengthdir_y(1,direction),z,0,0,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 PsichiX próbowałem tak ale nie wychodzi męcze się z tym już kilka dni jak byś mógł to wytłumacz mi to po koleji. Z góry dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Wiec sprobuj jeszcze to, jak nie zadziala, to wal na pm to dam porzadny przyklad GML d3d_set_projection(x,y,z,x,y,z+1,lengthdir_x(10,direction+90),lengthdir_y(10,direction+90),0) direction to kierunek w ktorym patrzy bohater, dzieki temu powinna sie obracac kamera. Byc moze ktos zarzuci ze cos zle dalem, ale od razu mowie - kto sie nie zna na upach w 3d ten niech nie komentuje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_K Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 PsichiX już kompletnie nic nierozumiem jak byś mógł to daj przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi