hudy0070 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jak zrobić żeby przechodziło do następnego pokoju po tym jak się zabije wszystkich w obecnym ( wszystkich wrogów ) proszę pomóżcie bo naprawdę nie wiem jak to zrobić. :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opcja Szukaj Nie Znana ?? TU Masz Prawie Taki Sam Temat Sam Nie Wiem Jak To Zrobić Ale Ok nikt nie jest ideałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 no spoko jak zorbie tak jak tam pisze jest luz ale ja nie chce żeby za każdym razem po zabiciu dajmy na to 5 zawodników jest next room tylko jak wszystkich ubije Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 no to wstaw do rooma dajmy na to 20 ludzi i w code wpisz 20 zlikwidowanych i gitara gra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 GML if (!instance_exists(ludziak)) room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 dobra spoko ja to zrobiłem mniej więcej tak : w obiekcie pokój_1 Create: global.zlikwidowanych = 0 Step: if ( global.zlikwidowanych == 8 ) room_goto_next(); potem będzie pokój_2 Create: global.zlikwidowanych = 0 Step: if ( global.zlikwidowanych == 16 ) room_goto_next(); i tak dalej troche trzeba będzie tych obiektó narobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 No to bez sensu, masz dodatkowy obiekt nie wiadomo po co i dodatkową zmienną globalną, nie wiadomo po co. Lepiej zrób na instance_number, lub tak jak mówił kryniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 tylko że trzeba wiedzieć gdzie to wstawić itp. ja nie potrafię się za bardzo domyśleć co i gdzie dopiero zaczynam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Step? Naucz się Eventów. ( ja wszystkich w sumie nie znam, ale te podstawowe...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi