Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witam. Robie gre online, w ktorej jest okienko z chatem, ale gdy tego tekstu bedzie zbyt duzo, wyjedzie on poza okienko. Czy da sie jakos zrobic, zeby ten tekst byl dzielony na linijki po np. 50 znakow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 hmmmm. GML if( string_length( tekst ) mod 50 = 0 ) tekst += "#"; Może będzie działać nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Wtedy na koniec linijki doda # czyli przejscie do nastepnej. A jakos zaraz po tym 50 znaku? EDIT: Dodatkowo troche bledny kod :P Ale juz mniej wiecej wiem jak to zrobic. Jeszcze jakies propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 To poszukaj w helpie jakieś string_insert czy coś, może jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ja se dałem w stepa: GML if( string_length( keyboard_string ) mod 50 = 0 ) keyboard_string += "#"; W drawa: GML draw_text( 10, 10, keyboard_string ); I wszystko ok, co ci nie pasi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ok, sorka, nie pomyslalem, ze moge dodawac te znaczki juz u klienta, ktory wysyla wiadomosc. Dzieki :) Zamykam EDIT: Jednak nie. Gdy klient pisze wiadomosc, juz podczas pisania linijki sie dodaja. No nic, co najwyzej wstawie ograniczenie znakow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 draw_text_ext(x,y,string,separation,width) x, y, string - wiadomo separation - ilosc pixeli oddzielajacych poszczegolne znaki width - szerokosc stringa Ta funkcja za nas dba o ucinanie i dawanie do nowych lini tekstu nie mieszczacego sie w daej szerokosci. Ludzie, troche helpa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Przepraszam :P Dzieki wielkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi