Paqoo Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Chodzi o to, że jak uderze potwora to musi mu się odjąć hp, ale ma to być widoczne w postaci liczby poruszającej się w góre.. Tak samo z expem.. Trzeba też wykryć potwora, którego aktualnie bije gracz, żeby pojaiwało się nad nim. Zdarzało mi się, że libczy wyskakiwały nad wszystkimi potworami.. ID? :blink: Pomoże ktoś? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 byl taki przyklad 'chodzenie ala tibia' i 'atakowanie jak w tibii' lub cos podobnego. Wejdz do zasobow GM clanu w tych przykladach masz wszystko o co pytasz :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Chodzi o to, że jak uderze potwora to musi mu się odjąć hp, ale ma to być widoczne w postaci liczby poruszającej się w góre.. Tak samo z expem.. Trzeba też wykryć potwora, którego aktualnie bije gracz, żeby pojaiwało się nad nim. Zdarzało mi się, że libczy wyskakiwały nad wszystkimi potworami.. ID? :blink: Pomoże ktoś? :boxed: W akcji obrywania: GML instance_create(x,y,obj_text).text=tylehpilezabralo; A obj_text ma być objektem który ma w create: GML vspeed=-3; i w drawie rysuje tekst ze zmiennej text. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 No dobra.. Ale mi nie działa to: instance_create(x,y,obj_text).text=tylehpilezabralo; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 No dobra.. Ale mi nie działa to: instance_create(x,y,obj_text).text=tylehpilezabralo; Spróbuj: GML var temp_text_id; temp_text_id=instance_create(x,y,obj_text); temp_text_id.text=tylehpilezabralo; Apropo to co nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Działa! Wielkie T H X !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi