bubblefan Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam wszystkich, od pewnego czasu szukam w internecie titlesów do gry platformowej. Czasem coś znajdę ale to niejest to co bym chciał. Chciałem się zapytać o jakieś linki do dobrych stron internetowych z titles'ami, sprite'ami i innymi grafikami. A przy okazji jeżeli juz ktoś zna dokładne adresy stron związanych z titlesami do gry platformowej o tematyce żywiołów, czyli np.: woda, ogień, ziemia i inne, to bym prosił aby też napisał je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 http://tymon.rfv.pl/ :D Dział pixelart - polecam! Grafiki Tymona są naprawdę ######aszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 To Tymon wyraził zgodę na używanie jego grafik :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 No a skoro umieścił je w necie... Poza tym sam jak dawał graficzki na forum ( a tu chodzi głównie o tilesety ) to mówił że można ich użyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tilesety tak. Te co kiedyś udostępniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Czyli o ile się nie mylę: http://hurkel.gmclan.org/tymon/data/pixela...leset_grass.gif http://hurkel.gmclan.org/tymon/data/pixela...t_oriental2.gif http://hurkel.gmclan.org/tymon/data/pixela...leset_stone.gif :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 dzięki bardzo z titlesety, są bardzo ładne i napewno przydadzą mi się, tylko że jeszcze niemam paru potrzebnych mi tilesetów związanych z żywiołami,( przydałoby się coś jeszcze związanego z ogniem, lodem, wodą, wiatrem i ewentualnie elektrycznoscią choć to niejest konieczne), aha i jeszcze jakieś titlesy orientalne,czyli np.: titlesy ze znakami języka mandaryjskiego, ładne kolumny i inne takie grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 O co ci chodzi z tymi żywiołami? Np. mamy zrobić posąg ognia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 chodzi o tilesety związane z żywiołami, w przypadku lodu np.: tilesety takie, że jest śnieżne podłoże, "gołe" drzewa, choinki, zamarznięte kolumny, posążki lodowe, podłoże lodowe i inne rzeczy związane z zimą i lodem jeżeli chdzi o ten tileset. I tak każdy inny związany z danym żywiołem. a jeżeli chodzi o to czy zrobić własnoręcznie, czy dać linka do jakiegoś którego się znajdzie, to jest mi obojętne, a co do tego posągu, to faktycznie bardzo dobry pomysł, także jeżeli ktoś ma czas żeby zrobić to przydałby się bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 w przypadku lodu np A od kiedy to lód jest żywiołem? A może ty chcesz takie zmodyfikowane żywioły, to nam je wymień :] Jak zrobić tileset powietrza? Albo ognia? Weź się zastanów, czy ci chodzi o żywioły, czy o pory roku......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 powiem co nieco o tej gierce żeby lepiej wytłumaczyć o co chodzi. Więc tak: gra platformowa będzie polegać na bohaterze który będzie przechodzić poziomy na światach takich jak: orientalny, kamienia, elektryczności,wiatru, lodu, wody, ognia. Szukam tilesetów(i ewentualnie backgroundów oraz spritesów) przedstawiających krajobraz podanych światów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Masz tu Background do świata prądu. (załącznik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Nie no świetny Back, w szczególnosci, że się nawet nie loopuje ;x @3x UP: A od kiedy lód nie jest żywiołem ? omg ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Przecież żywioły to: powietrze, ogień, ziemia, woda <- widzisz gdzieś lód Fallordzie :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Marmot ma racje, zywioly to po prostu inne nazwy na stany skupienia: ciecz - woda cialo stale - ziemia gaz - powietrze plazma - ogien No, ale jak sie dokladniej zastanowic to lod tez pasuje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 zapomnijcie o tym co mówiłem o żywiołach, źle wytłumaczyłem to. chodzi o to że poprostu bohater będzie łazić po rozmaitych światach takich jak świat: lodu, wody, ognia, wiatru, elektryczności, kamienia i świat orientalny ( domowy świat bohatera). A ja szukam tileset'ów, background'ów oraz sprite'ów, które pasowały by do tych światów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Masz tu Background do świata prądu. (załącznik) Och, za duże, aby wsadzić do gry. A nie pomniejszytego w Paincie, bo Paint strzasznie zniekrztałca obraz przy pomniejszaniu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Masz tu Background do świata prądu. (załącznik) no faktycznie niezabardzo przemyślana propozycja, niewykorzystam go bo niema loop'a, za mały i w ogule niezbyt podoba mi się. :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 są 4 podstawowe żywioły: woda, ogień, ziemia, powietrze (+ kwintesencja/eter). Wg. Chińczyków są żywioły wody, ognia, drewna, metalu i ziemi. A co ja się będę męczył: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBywio%C5%82y BTW. Niektóre z tilesetów można przerobić w GMowym edytorze. Jest tam coś takiego jak Black&White lub poprostu zmniejszenie intensywności koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 dobra dajcie spokój z tymi żywiołami, poprostu kazdy ma tu jakies zdanie ale skupcie się na tym że tilesetów potrzebuje, a co do tych żywiołów to ja sie zwyczajnie pomylilem (przecież każdy ma prawo do pomyłki) To niechodziło o żywioły ,tylko o światy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 https://gmclan.org/uploader/3467/AquaAura.png --------> BACKGROUND wody :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 https://gmclan.org/uploader/3467/AquaAura.png --------> BACKGROUND wody jest za mały a poza tym dziwnie sie loop'uje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 powiedz no mnie, czego potrzebujesz, a moze cos zrobie ;P ale raczej bede robil tylko platformy ^^ Matt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubblefan Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 więc jeżeli chcesz to możesz zrobić: platformy, takie wiesz co spadają, ruszają się itp. (wymiary 32x64) odwołujące się do świata orientalnego, wody, lodu, ognia, elektryczności, kamienia oraz wiatru. Aha i koniecznie jesli ktos ma czas i umie to niech zrobi posągi (80x48) związane ze wcześniej wspomnianymi żywiołami. A co do tego, czego potrzebuje to powiem szczerze, że jest tego dużo. NIechciałbym nikogo obarczać wielką robotą, ani odstraszać od pomocy, no ale dobra, zrobię listę. Więc tak: 1. Świat orientalny: chińskie domki, orientalne drzewka (np. kwitnąca wiśnia), wieżyczki chińskie, czerwone mosty zdobione, fioletowy posąg buddy, posągi smoków, kolumny zdobione, itd. 2. Świat kamienia: tu łatwiej, duże kamienie, małe kamienie, no jakieś budynki małe z kamienia( jak w iranie, iraku inne kraje arabskie, lampy wiszące (jak w jaskiniach), kaktusy itd. 3. Świat wody: śródziemnomorska architektura, budynki jak w starożytnej grecji, białe kolumny, palmy, wazony, kamienne murki, statki, blaszane murki, kontynery,latarnia, inne portowe oraz śródziemnomorskie rzeczy. 4. Świat wiatru: wiatraki, domki wiejskie, drewniany płotek, wysokie wieże, do tego architektura bajkowa jakieś wymyślne zamki, domki wieżyczki i inne budowle. 5. Świat lodu: tilesety takie, że jest śnieżne podłoże, "gołe" drzewa, choinki, zamarznięte kolumny, posążki lodowe, podłoże lodowe i inne rzeczy związane z zimą i lodem 6. Świat elektryczności, nic już niepotzreba bo znalazłem sporo (tylko ten posąg o którym pisałem) 7. Świat ognia posągi ognia, lawa w zbiornikach, mechanizmy, koła zębate, spalone kawały drewien, ogólnie podziemna mroczna atmosfera( coś jakby piekło). do każdego świata backgroundy i tileset terenów, dobrze by było rzeby rozmiary grafik mieściły się w siatce 32x32 (a nie że ktoś sobie wymyśli np.:17x39 albo 81x 76 :huh: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 sprobuje na weekend cos wyskrobac ;)) jak cos tutaj masz probki mojej pracy : wiec moge robic platformy, podloza, jakies trawki itp. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi