radSun Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zrobiłem particle system w pocisku i chcę zrobić efekt taki jak w Soldacie ps = part_system_create(); pt1 = part_type_create(); part_type_speed(pt1,0,0,0,0); part_type_direction(pt1,0,00,0,0); part_type_color(pt1,c_black,c_gray,c_silver); part_type_life(pt1,9,10); em = part_emitter_create(ps); part_emitter_region(ps,em,x+16,x+16,y+16,y+16,ps_shape_ellipse,ps_distr_gaussian); part_emitter_stream(ps,em,pt1,1); ale za pociskiem pojawiają się kropki w odstępach :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 ja jestem grafikiem wienc nic nie wiem :crying: ale bigshak on wie inni tez wiedzom :) PS: zapytaj sie radsun'a on napewno wie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2005 part_emitter_stream(ps,em,pt1,1); Pobaw się ustawieniami ostatniego argumentu. Od wartości minusowych po duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Gdy daje mniejszą od 0 to pojawiają się w większych odtępach a jak większą to jest ciągle tak samo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Ja zrobiłem tak : W create ps = part_system_create(); pt1 = part_type_create(); part_type_speed(pt1,0,0,0,0); part_type_color(pt1,c_black,c_gray,c_silver); part_type_life(pt1,9,10); em = part_emitter_create(ps); part_emitter_stream(ps,em,pt1,99); W step part_system_doastep(ps); part_emitter_region(ps,em,x+16,x+16,y+16,y+16,ps_shape_ellipse,ps_distr_gaussian); part_type_direction(pt1,direction,direction,0,0); part_type_speed(pt1,10,14,0,0); W draw part_system_draw(ps,0,0); O taki efekt ci chodziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Wyskakuje mi "Unexpected error..." :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Jaka wersja GMa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 2 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 5.3 ale moge przenieść (troche to potrwa bo dużo rzeczy trzeba robić od nowa :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Ajajaj, a ja to w 6.0 xD ok, zaraz ci to na 5.3 przerobie :D EDIT Coś źle przepisałeś bo na 5.3 działa mi tak samo jak w 6.0, sprawdź jeszcze raz kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi