Yoda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Osz, zapomniałem o string_delete :D I zrobiłem to tak: GML tekst=string_replace( tekst, string_char_at(tekst,string_length(tekst)),''); BTW: http://www.gmclan.org/up2576_11_literki_new_.html kasujemy backspacem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dobre by to było jakbyś odwrócił całego stringa i dopiero wtedy to zrobił. =P Tak będzie kasować pierwszy znaleziony dany znak w tekście. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 o ja :D Serio? nie no - albo cie nie rozumiem, albo to jednak działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 No usuwasz jakiś znak w tekście np. ___X__X_X i "_" to dowolny znak, a "X" to ten który usuwasz. string_replace wyszuka Ci pierwszy znak X i go zamieni na pusty znak - czyli wywali. Wiesz który wywali? :P No a jak chcesz wyrzucić ostatni to string_replace musiało by szukać od tylca, ale że nie ma takiego numeru to trzeba by przekręcić cały tekst na X_X__X___, nie? Pierwszy znak ostatni, a ostatni pierwszy. I ciach! Wtedy zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 No a patrzyłeś ten mój przykład? Bo mi sie zdaje że to w nim dobrze działa (kasuje ostatni znak w tekście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Wpisz "aaaaxaaaax" i backspace. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 O, fakt :D teraz widzę! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Chcesz takie coś jak w farmer franie ;>? czemu po prostu nie kupisz jego kodu źródłowego? https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9498 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 @Pieter Hahaha...za ten kod dałbym najwyżej 25zł (to jest warte więcej, ale ja na bezkasiu) Resztę właśnie sprawdzam...editnę... EDIT : Zostanie użyty przykład.....[fanfary]TYMONA!!![fanfary] THX wszystkim za pomoc, temat zamykam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 @up: żeby nie było tego błędu o którym mówił Tymon - zamień stary kod kasowania znaku na ten który on podał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi