LolikZabijaka Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Jak Zrobić Takie Coś (wyłazenie Jednego Obiektu Z Drugiego Bez Zniszczen Dla Żadnego z Nich) Ma To Wyglądać Mniej Więcej W Ten Sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Proszę cię człowieku nie dobijaj mnie. Zanim napiszesz temat to najpierw poszukaj na forum. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Fajnie Bo Jakos Nie Nie Ma A Właśnie Do Takich Jajec Trzeba Zarejestrowanego gma ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Tu wystarczy pokombinować z instance_create więc zarejestrowanej wersji nie potrzeba. -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 w kolizji cegly z tym graczem daj: GML if other.y > self.y // jezeli bohater jest nizej niz cegla { instance_create(x,y-10,obj_nagroda) //Tutaj dajesz zeby nagroda wyleciala z cegly(mozesz pokombinowac z "y-10" zeby odpowiednio wyleciala) } Mozesz jeszcze pokombinowac zeby po kolizji cegla zmienila sie na taka z ktorej nie da sie juz wydobyc bonusa(uzyj instance_change) Matt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Całkiem nie dawno był taki temat panie fanie Giny Sisters. :P https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9284 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Michoł To Mój Kolega Nie Mał Czasu Skończyć Giany I Oddał Projekt W Moje Ręce (maił do wyboru mnie lub marciocie ale wybrał mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoł Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 To Prawda Lolik Dostał Mój Projekt Ponieważ nie mam czasu go zrobić oczywiście robie gre "boomberman" ale lolik prosił mnie o projekto ponieważ Great Giana sisters Była jego ulubioną grą z dzieciństwa (wiec nie posądzajcie go o kradzież pomysłow :D:D:D:D:D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie wiem po co się tak bawić. Przy kolizji dajesz: GML with (other) instance_change(nazwaobjektu,true); EDIT: Ach, przepraszam, myślałem że chodziło o zamianę obiektów z takiego z którego wylatuje bonus na taki, z którego nie wylatuje ;p . EDIT2: Co do sposobu Matta, to ja bym do niego jeszcze dopisał, żebyś w obiekcie który wylatuje wpisał w step GML x+=4; gravity=jakas_wartosc_grawitacji; w celu, żeby obiekt się ślizgał po solidach, a potem spadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Stycznia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 A czemu Michoł i LolikZabijaka mają ten sam adres ip? Jesteście w tej samej sieci, rodziną czy tą samą osobą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi