Boro Casso Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Mam pytanie jak sprawdzić w trybie graficznym standardowym 2d czy w danym polu znajduje się obiekt. Dla osób łapiących trochę wolniej lub dla tych którzy mnie nie zrozumieli daje rysunek Chodzi o to aby program sprawdzał czy w polu oznaczonym białym prostokątem znajduje się jakiś obiekt Jeżeli tak to to w przeciwnym wypadku to. Myślałem nad takim czymś ze podaje położenie pola pixela górnego i dolnego i w taki sposób tworze pole w jakim ma program sprawdzać czy jest tam coś ;) No dobra to tyle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Może użyj pętli for i instance_place ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 collision_rectangle(x1,y1,x2,y2,obj,prec,notme) ale nie pytaj sie mnie jak to dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 collision_rectangle(x1,y1,x2,y2,obj,prec,notme) ale nie pytaj sie mnie jak to dziala LOL! Zapomniałem o tej funkcji! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi