Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 mam taki kod: global.map = noone; path = get_string ( "Podaj sciezke do pliku:",""); global.map = sprite_add ( path,1,0,0,0,1,0,0 ); rw = sprite_get_width ( global.map ); rh = sprite_get_height ( global.map ); room_width = rw; room_height = rh; No i myślę że wszystko powinno działać a tu mi wywala błąd z: room_width = rw; - cannot assign to the variable :mellow: EDIT: oh, szit - w opisie tematu napisałem nie o tym o co mi chodzi xD Kurde roztrzepany jestem dziś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Cos źle ze zmienną szerokości ... Wytlumaczenie bledu ktory okazuje game maker: Nie moge przydzielic to do zmiennej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 @up: Nie no zalewasz! O_O Koleś,nie pierwszy raz mam ten błąd -.- Ja nie wiem tylko dlaczego wyskakuje... zwłaszcza że "room_height = rh;" działa :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Mylisz się mój drogi jeśli myślisz, że tak zmienisz rozmiary roomu. =) https://gmclan.org/up152_11_roominspritesize.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Spróbuj z tym: room_set_width(ind,w) room_set_height(ind,h) EDIT: 1000 post. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Aha :D heh to tak sie zmienia - hmmm trzeba poczytać więcej helpa :) Dzięki Tymon i Jaklub! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi