RaistlinBlackRobe Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zrobiłem sobie chodzenie w top downie w kierunku myszki tylko, że nie na kliknięciu tylko na klawiaturze. Zrobił chodzenie zarówno w przód i w tył, jak i na boki(czyli strafing). W przód i w tył działa miodzio, ale na boki postać postać skacze i zbiża się do myszki(a efekt miał być, że mial bokiem chodzić po kole o promieniu odległości do myszki). EVENT A-Key: mp_potential_step(x+lengthdir_x(4,direction+90),y+lengthdir_y(4,direction+90),4,0); image_index+=1; EVENT D-Key: mp_potential_step(x+lengthdir_x(4,direction-90),y+lengthdir_y(4,direction-90),4,0); image_index+=1; Jakieś alternatywy? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Lol, bezsensowny ten kod, sam dojdź do tego, dlaczego. Albo napisz: x += lengthdir_x( 4, direction + 90 ); y += lengthdir_y( 4, direction + 90); I odwrotnie z lewo ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Lol, bezsensowny ten kod, sam dojdź do tego, dlaczego. Albo napisz: x += lengthdir_x( 4, direction + 90 ); y += lengthdir_y( 4, direction + 90); I odwrotnie z lewo ;p . Heh. Mi się dzisiaj coś nie myśli. Wcześniej miałem taki kod i jakiś bug się pojawił, tylko mam już taki mętlik w głowie, że nie pamiętam jaki. Na wszelki wypadek nie zamykam, chociaż teraz wszystko działa dobrze. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi