Matthew Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Tytuł: Gatunek: RPG Opis: Narazie taka: Pewien Mag chciał sobie umilić życie tworząc własne sługi za pomocą zaklęć. Jednak jego doświadczenie nie pozwalało mu na to. Ponieważ nie chciało mu się uczyć i czekać, ukradł Księgę Potęgi Merlina i zaczął eksperymentować. Stworzył jakieś homo-niewiadomo, którego nazwał Grez i próbował je ulepszyć, zwiększając natężenie magii. Gdy już nie mógł zapanować nad swoim sługą (przelał tyle magii, że teraz on stał się sługą), osłabił stwora i rozbił go na słabsze Grezlingi i Oka Mocy. Niestety Mag został uwięziony w jednym z Oczu. Grezlingi się podzielały i powstawały coraz to nowe i coraz słabsze istoty. Oka Mocy zostały zabrane przez ludzi, a niektóre zostawione. Kilka wieków później potomek Merlina postanowił odnaleźć tego Maga i cofnąć się z nim do przeszłości aby nigdy się to nie wydarzyło. Grezlingi przez te wszystkie lata, zaczęły się mutować i łączyć w celu opanowania planety Heavenhill, gdyż ich żądza magii jest niepojęta, a Oko Heavenhill posiada jej nieskończoną ilość. To Oko jest też więzieniem Maga. Kto będzie pierwszy? Rój (Grezlingi) czy Ty? Download: https://gmclan.org/up1096_4_Heavenhill_v0_2.html Rozmiar pliku: ok 2,4MB Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: Ja Grafika: Ja, Background GM i Internet Muzyka: Ni ma Screeny: http://img246.imageshack.us/img246/9974/he...llscreenmu2.png http://img520.imageshack.us/img520/4789/he...lscreen2oi2.gif Podziękowania dla Yody i Pasterza za testowanie :D Na mapce jest mało rzeczy i jeden quest, więc proszę na razie tylko oblukać i powiedzieć czego brakuje lub co zmienić w silniku lub interfejsie. Edit: Sterowanie: strzałki - ruch ctrl - atak enter - rozmowa/użyj przedmiot w ekwipunku spacja - zabierz przedmiot 1 - tryb walki fizycznej 2 - tryb magii I - wyrzuć broń/zwój O i P - poruszanie po pasku broni/zaklęć i w ekwipunku E - ekwipunek (w tej wersji nie da się go obsługiwać) Da się, da się... Sterowanie z archiwum GG wziąłem :D M - okno awansu L - bieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ładna, staranna, grywalna, tylko mógłbyś umieścić sterowanie, albo w topicu albo pod F1. 25 ramion daję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 fajna giera xD ale szczeze ostatnio coraz wiecej tych rpg :PP 4-/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 @D!4bl0: Wiem, ale to już zacząłem tworzyć dawno temu :) No i ja robię tylko RPGi, a ten jest jednym z moich najlepszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Hmm jeszczo dobrze by bylo jakbys mi powiedzial jak sie przedmioty podnosi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Sterowanie już jest :) + Z - wyłącz/włącz panel (fpsy +5) Q - FPSy (te dwie cyferki pod spodem to ilość zaklęć i wybrane zaklęcie, ale to nieistotne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ok dzieki ide se popykac chwile moze jakiego buga wylapie:PP a jeszcze mi powiedz jak luku urzywac bo nie napisales:PP Jak sie czasem rozwala skrzynki to error wyskakuje Albo mam 0 zycia a i tak chodze i zabijam xD nie wiem czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 a jeszcze mi powiedz jak luku urzywac bo nie napisales:PP Znajdź go, weź, wciśnij 1 i wybierz z listy łuk. Jak sie czasem rozwala skrzynki to error wyskakuje ok, już mi wiadomo Albo mam 0 zycia a i tak chodze i zabijam xD nie wiem czemu Bo tak ma być :) W którejś tam wersji dam już śmierć ];] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 heheh ok tez mi sie teleport podoba bo juz myslailem ze przejsc sie nie da akle na szczescie powyrznieciu podruznika i starca doszedlem do tego ze mnozna sie przeciez teleportnac , pozatym niekiedy npc blokuja droge i nie da sie przejsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 ładnie, ładnie - graficzki postaci mi się tylko nie podobają... ogólnie grafika jest jakaś dziwna :D A, i system wykrywania celu szwankuje nieco ;) Ale ogólnie ładnie - na razie 4/5 ale to jeszcze wczesna wersja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 I czasami wogole bohater szwankuje mi np. raz sie zacil i czaly czasz szedl w prawo albo po prostu przezkoczyl przez mor i nie mogl sie z tamtad wydostac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 O tych bugach już wiem :/ Muszę poprawić ten system kolizji :] Celowanie też jakieś lepsze zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Bedzie super i wex zrob wiekrza mapke xD Kiedy planujesz wydac kolejny update? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jak najszybciej aby pozbyć się bugów. Kolejny update po tym, będzie po dłuższym czasie. Mapka będzie większa jak będzie więcej rzeczy i itemów. Muszę dodać coś jakby jakieś pulsujące serca no i wymyślić questy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ok czekam z niecierpliwoscia xD trzymam kciuki za nastepny update xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 na słabsze Grezlingi i Oka Mocy. Niestety Mag został uwięziony w jednym z Oczu Jeśli to były takie oka jak w rosole, to powinno iść tak: na słabsze Grezlingi i Oka Mocy. Niestety Mag został uwięziony w jednym z Ok , a jeśli były to oczy takie jak ma człowiek, czy zwierzaki, powinno to iść tak: na słabsze Grezlingi i Oczy Mocy. Niestety Mag został uwięziony w jednym z Oczu. Zastanów się więc, czy to były Oka czy Oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Super. Niestety zabił mnie starzec xD 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Hehe jak to mozliwe? Przeciez nie mozna umzec ma sie 0 hp i dalej sie biega i rozwala xD przynajmniej ja tak mam xD P.S Matthew weź zrob ze nie tylko po tej sciezce da sie chodzic bo t troche dewnerwoje jak sie musisz cisnac ta sciazynka a i czasami ci droge gosciu zablokuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Bardzo fajna gra tylko ten błąd z kolizją bardzo utrudnia granie. Popraw go i dodaj więcej questów to dopiero dam ocenę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 hmm gierka całkiem niezła. Przyjemnie się gra, ale znalazłem błąd: gdy próbujemy rozwalić jedną z skrzynek obok manekina pojawia się http://img181.imageshack.us/img181/4171/blondnu0.png przynajmniej u mnie. daję pięć Gwiazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A mi sie nie podoba to ze czasmi nie mozna teleportu zdobyc i dalej przejsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Jak się nie da? Co chcesz przez to powiedzieć? Update 0.3 powinien wyjść dziś albo jutro. Jeśli dziś, zobaczycie tylko nową mapkę, poprawiony system kolizji (uff... z 3 godziny się nad tym męczyłem), własny domek, poprawiony błąd ze skrzynkami i tyle. Jeśli jutro to dojdą ze 3 questy, unikalne przedmioty, przyzywanie stworów i jakieś Zergopodobne budynki. Wolałbym jutro, wtedy będę mógł się skupić bardziej na tych dodatkach. @FlaczeQ: Hmm... Oczy Mocy mi nie pasują :P Coś wymyślę... BTW. Macie jakieś oryginalne pomysły, które mogę umieścić w tym projekcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Jak się nie da? Co chcesz przez to powiedzieć? Czasami nie da się zdobyć tego teleportu przez tą kolizje i wypada się za ekran. O to mu na pewno chodzi. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi