Driger Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 tak wiec dzialam na zasadzie np. w jednym sprite mam 4 obrazki obrocone w create objektu mam obrot=0 step : image_single=obrot/90 obrot = point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) to jest jak mam 4 subimages A jak chcialbym zeby : mam 8 subimages i na tej samej zasadzie tylko ze jak patrze w dol to mruga mi na zmiane 1 i 2 obrazek , jak w lewo to kolejne 2 itd . Jak to zrobic ? prosze i z gory dzieki :P EDIT: @down zaraz zobacze co napiszesz , to Ci powiem czy o to loto ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Bardzo proste ;) . Tylko tak, żeby łatwo było zmienić na 3, 4 lub np. 20 obrazków? Zaraz ci napiszę ;) . Nie mam czasu tego pisać, może to ci wystarczy :P : https://gmclan.org/up2227_11_example.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Nie mam czasu tego pisać, może to ci wystarczy :P : Jak nie masz czasu i czego napisac , jak ty mi napisales wszystko co chcialem :D wielkie dzieki :P @down , ale image_angle obraca sprite tylko wokolo , tak ? Jesli tak to dlatego mi zalezalo zeby bylo w ten sposob jaki mi zrobiles bez image_angle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 No bo można by to było lepiej napisać, ale rano nie chce mi się myśleć ;p . Btw. Szkoda, że bez image_angle ;/ . P.S. Kiedyś też tego nie umiałem zrobić ;d . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi