M@ti002 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 witam. na wstepie powiem, zebyscie sie nie czepiali, ze byl juz taki temat, etc. "nie umiem szukac" a w dodatku jedna strona mi sie laduje +- 5 minut, mam szczescie ze pisze ten temat... ale do rzeczy. czy mozna zrobic tileset z przezroczystym kolorem np. w gornym prawym rogu? bo mam sciane (ziemna wiec nierowna) i mam transparent ustawione. wszystko pieknie dopoki nie dojde do jednego takiego tileseta, a dokladnie tego. bo te kamienie sie mi robia przezroczyste. co robic? probowalem zrobic biala "obwodke" wokol niego, ale to krzywo wychodzi :( czy jedynym wyjsciem jest "uciecie" kamienia w lewym dolnym rogu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Daj inny kolor tła bo transparent pobiera kolor tła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Daj inny kolor tła bo transparent pobiera kolor tła . dzieki :thumbsup: ... ALE JAK???!!! :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 może najpierw skopiuj ten tileset ( on ma 32x32 ) potem zrob nowy background i daj mu wymiar 48x32 , potem wklej ten tileset i daj to co jest zaznaczone calkiem na prawo a to co zostalo po lewej zrob w bialym kolorze xD tobie wychodziło krzywo bo musisz to powiększyć np. o 16 żeby było równo. musi działać, a chyba tego lewego dolnego rogu nie da sie zmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 jak wy to robicie ze wlaczacie myslenie? ja nie umiem... :( dzieki! dziala :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi