Lord Vayaa Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Robie gierke, platwormowka, takie jakby sims platwormowka :P No i mam wlacznik i chcialem ze jak sie go nacisnie to swiatlo sie zapala mam taki kod on nie jest dokonczony. Information about object: wlacznik1_obi Sprite: wlacznik1a_spr Solid: false Visible: true Depth: 0 Persistent: false Parent: <no parent> Mask: <same as sprite> Create Event: execute code: wl = 0 Mouse Event for Glob Left Pressed: execute code: {sprite_index = lazienka2b_spr wl = 1} Nie mozna zgasic swiatla :P. Poprawcie go. Mam to wpisane we wlaczniku ale jest zaznaczone ze odnosi sie do swiatla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 W create zostaw ale daj w left button anie global left button: wl+=1 a w step if wl=1 {obj_lazienka1.sprite_index=1} else if wl=0 {obj+lazienka1.sprite_index=0} PS. Moim zdaniem zrób w draw włącznika żeby rysował kwadrat na całą rozdzielczość ekranu i zrób zmienną przechowującą jego image alpha itp. jak chcesz żeby gra się nie muliła i zajmowała mniej odpisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Może wl=!wl Spróbuj. Oczywiście w naciśnięciu. Aha i po jakiego glob mouse? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 warcraft bardzo mi pomogles dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi