Thobby Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Wiem że to było przerabiane duzo razy ale szczerze to komu chce sie szukać?? Jak zrobić, żeby obraz z zewnętrznego pliku był użyty jako background i rozciągnięty na cały ekran? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarutobi Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 z tego co ja wiem sam musisz sobie go rozciągnąć a żeby go na background robisz tak Masz Game Maker bierzesz folder background tworzysz tam nowy plik klikasz Load Background ładujesz plik ze swojego folderu bierzesz ok i background zapisany dalej jak chcesz robisz room chyba ze masz zrobiony kilkasz w zakladke background tam jest na dole takie miejsce gdzie pisze <no background> kilkasz na niego i wybierasz background i to tyle. Cos zle to poprawcie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Haha.. tak też umiem... Ale mi chodzi żeby z zewnętrznego pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Haha.. tak też umiem... Ale mi chodzi żeby z zewnętrznego pliku. musisz użyć funkcji replace,podać 'ścieżke docelową' i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Poszukaj w pliku pomocy o background_add i draw_background. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 background_replace(istniejący,ścieżka do pliku,0,0,0,0,0) draw_background_stretched(istniejący,room_width,room_height) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi