Cekol Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Hey Czy wiecie gdzie mogę znaleźć jakiś dll do odczytywania/zapisywania plików *.png ? Szukałem na GMClanie i na GMCommunity i w goo8glach. nie znalazłem... I nie mówcie mi o Gmagic... Czekam na odpowiedz! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Hey Czy wiecie gdzie mogę znaleźć jakiś dll do odczytywania/zapisywania plików *.png ? Szukałem na GMClanie i na GMCommunity i w goo8glach. nie znalazłem... I nie mówcie mi o Gmagic... Czekam na odpowiedz! :) phi, nie ma, bo do tego nie jest potrzebny DLL xD Użyj funkcji (jeśli o to chodzi): get_open_filename i get_save_filename :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 LOL przez duze "L"! GM NIE ZAPISUJE W PNG! ON ZAPISUJE TYLKO W BMP! ZAPAMIETAJCIE TO -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 @Kasa100: Nie... funkcje(czy co to tam jest xD): get_open_filename i get_save_filename służą do uzyskania jakiejś ścieżki aby potem coś na niej robić :P Np: zapisać rysunek. Ale najlepsze jest to , że gm umie tylko wczytywać i zapisywać pliki graficzne *.bmp :( @PsichiX: po to więc założyłem ten temat :P && szybszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 znajdz algorytm do zapisu strumienia bitmaby na png i sprobuj napisac dllka ktory to by robil, jesli znasz c++ lub delphi. Jak nie znasz to postaram sie napisac taki jesli znajde czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Matko boska kasa... weź najpierw coś przetestuj zanim napiszesz - przecież gm nie obsługuje plików .png ;/ btw też kiedyś miałem ten sam problem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Już taki DLL istnieje - tzn. w programie Belt Generator autorstwa Pietera jest zapis do PNG, a w folderze z programem są 3 DLL - w tym 1 o nazwie img.dll. Wystarczy się go spytać jak go używać :) Adres do programu jest w jego Profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 @Kasa100: Nie... funkcje(czy co to tam jest xD): get_open_filename i get_save_filename służą do uzyskania jakiejś ścieżki aby potem coś na niej robić :P Np: zapisać rysunek. Ale najlepsze jest to , że gm umie tylko wczytywać i zapisywać pliki graficzne *.bmp :( @PsichiX: po to więc założyłem ten temat :P && szybszy :P aaa... O to chodzi... Sorki :P I tak jak powiedział Shocker51374, a dokładna ścieżka: beltgenerator/bin/img.dll :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 http://www.wotsit.org/getfile.asp?file=png&sc=250589542 Poczytaj, może się przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Bzdury pier* , odczytac sie da :] Ja tak robilem , ale niestety PNG sie nie da w starych wersjach, dopiero nowych (tak slyszalem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi