warcrawt Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Mam problem, bo mam animację (spr_up_attack, 12 klatek) to animacja miecza. Chcę zrobić aby. po kliknięciu klawisza (Ctrl) włączyła się animacja ale jak będzie dwunasta klatka to animacja staję. Chyba wiecię o co chodzi? PS. Ale chcę kąkretny przykład, bądz kurs. :thumbsup: ZA POMC DODAJĘ W CREDITSY!!! BARDZO PROSZĘ ZA SZYBKĄ ODPOWIEDZ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Po co przykład? daj w animation end: if sprite_index == spr_up_attack { image_speed=0; } a przy akcji ataku daj: image_speed=1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Tak wiem ale wtedy działa na wszystkie sprity a ja chcę tylko na spr_up_attack bo on ma jeszcze chdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 :o Jak to na wszytkie? przecież jest warunek if sprite_index == spr_up_attack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Przepraszam Yoda ale nie spojżałem na kod ale i tak nie działa może coś nie tak z właczeniem ciosu bo mam w przycisku (ctrl) Scrypt: if sprite_index=spr_up {sprite_index=spr_up_attack image_speed=1} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 A to jest 'key press ctrl' czy zwykły 'key ctrl' (eventy) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Event zwykły key ctrl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Aaaaa to może dlatego - spróbuj dać key press ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Dalej nie :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 No to nie wiem :< Moze zrobie przykład... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Mam w Animaction end: if sprite_index == spr_up_attack { spr_up_attack.image_speed=0 } i w keyboard press ctrl: if sprite_index=spr_up {sprite_index=spr_up_attack image_speed=1} Bardzo Cię Proszę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 spr_up_attack.image_speed=0 O co kaman O_O napisz image_speed=0 po prostu... poza tym daje przykłąd: http://www.gmclan.org/up2576_11_imejdzspid.html :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Dzięki Yoda Jestes w Creditsach :thumbsup: !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi