zbysheck Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Szukam jakiegoś fajnego sprite'a do RPGa [najlepiej chodzenie w ośmiu kierunkach ale cztery tez zniosę], najlepiej jak najmniej przypominającego RPG makera. Z góry thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 http://reinerstileset.4players.de/englisch.htm <--- fajne sprity :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Niestety bardzo nie fajne :/ Bo mam się na nich wzorować, a nie zrzynać. Żeby grafa była cała moja i w miarę jednolita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Niestety bardzo nie fajne :/ Bo mam się na nich wzorować, a nie zrzynać. Żeby grafa była cała moja i w miarę jednolita. lol? Przecież one są za free :) A ty szukasz darmowych spritów - więc grafa w twojej grze nigdy nie będzie TWOJA - przeczysz sam sobie <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Nie zrozumieliśmy się ;). Szukam jakiegoś wzorca na podstawie którego zrobiłbym SWÓJ sprite, od zera. Wiem, że mogę wziąć sobie te, ale jak sam zrobię, będzie większa satysfakcja :). A grafa 3D trudna jest do wzorowania się na niej. Kiedyś porobiłem sprite'y z Neverwinter, średnio wyglądały xD. Więc jakby ktoś miał takie bardziej 2D to przyjmuje z otwartymi ramionami :D. No i też dziekiza te, mimo że mi nie pasują :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 No to nie mogłeś od początku tak mówić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Template i tutek na dodatek: link Niestety 4 kierunki tylko są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 @up: najlepiej jak najmniej przypominającego RPG makera. :U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 chociaż tutek się może przyda, no zobacze :) ino pozmieniam na nieRPGmakerową tą grafę ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 No to nie mogłeś od początku tak mówić W drugim jego poście juz było to oczywiste. Jakiej wielkości potrzebujesz grafy? Sprubuj może zorobic w blenderze a potem przerobić na 2d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Właśnie wielkości dość małej do rozdziałki 320x240 najlepiej [ew. zwiększę rozdziałkę, ale wolałbym namniejszej pracować] i dlatego modele 3D raczej odpadają, bona te kilka pixeli nie warto sie tyle męczyć z grafą 3D [szczególnie że chciałbym zrobić dość szeroki wachlarz animacji.]. A przy Blenderze grafika tez mi dość średnia wychodzi, ma ktoś jakies tutki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 www.pixel.art.pl tam są tutki (albo były :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 nie wyświetla mi strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Może chodzi o to? http://www.pix.art.pl/ Jeśli się nie myle, tam jest tylko tutek tworzenia sześcianu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 takie podstawowe olskie stronki dawno obleciałem, parę angielskich też, ale dobrych tutków było bardzo niewiele niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi