Lollus Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam. 1.Jak zrobić rzut granatem, że leci sobie najpierw w górę w jakimś kierunku a potem opada ? 2. Jak zrobić, że jakiś "wróg" celuje w nas i strzela w naszym kierunku pocisk, który leci w naszym kierunku po linii prostej (chodzi mi o to, że najpierw nas namierza a potem po linii prostej, nie chodzi mi o samonaprawadzający). 3.AI przeciwnika, że strzela lub cośtam robi gdy jesteśmy od niego w jakiejś tam odległości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 2. move_towards_point(obiekt.x,obiekt.y,10) 3. if distance_to_object(obiekt) < 300 { //akcja np.strzelania } FAQ sie kłania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 1. pobaw się grawitacją ;) 2. ustaw mu na create direction gracza :) 3. takjak mówił piotrex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszek Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 1.Przyda się alarmik z grawitacją 2. speed=8 direction= //domyśl się co dalej :P 3. if distance_to_object(GRACZ) < 640 { instance_create(POCISK) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Gdzieś widziałem AI granatu to chyba na http://www.gmtutorials.com poszukaj. EDIT: http://gmtutorials.com/examples/ai_testv2.gm6 Te granaty są niestety z góry, ale poszukaj powinny tam być, ja może jak znajde to w edicie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi