Shockah Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Wykorzystuje w mojej grze przykład Edytora Plansz autorstwa Tymona i Dawidsa. Przerobiłem w nim tylko ścieżkę do pliku, który ma wczytywać i zapisywać. Zmieniłem tam z "plansza.txt" na string(get_open_filename('Mapy|*.map',-1)). Lecz teraz przy próbie wczytania planszy mam taki błąd: (...) File is not opened for reading. (...). Czy ktoś wie jak to naprawić? Link do przykładu (nie wiem gdzie to jest na stronie, więc wrzuciłem na mojego Uploadera): PRZYKŁAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Dziwne, bo u mnie działa to bez problemów. Ewentualnie dodaj na początku scripta plansza_otworz: if( !file_exists( argument[0] ) ) return false; i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Teraz wogóle nic się nie dzieje :( Jak coś to używam GM6.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Bo wywalało Ci błąd jak plik nie istniał, ten kod który dodałeś sprawdza czy wskazany plik istnieje, a jeśli nie istnieje to przerywa wykonywanie scripta. Po prostu wskazany przez Ciebie plik nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Wreszcie działa :) Coś porobiłem z tym kodem :) Tylko ciekawe czemu musiałem usunąć rozszerzenie pliku? Tzn. nie mogę otworzyć plików, które mają jakieś rozszerzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Bo narzuciłeś maskę "Mapy|*.map", czyli tylko pliki *.map są "widzialne". ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie o to mi chodzi. Widzi plik, lecz nie wczytuje go (jakby nagle go nie było) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Może dodajesz coś do nazwy wczytywanego pliku przed jego odczytaniem? Bo to naprawdę bardzo dziwna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Dobra już wszystko działa. A mam takie pytanie dotyczące tego przykładu: Czy jak otworzę plik w innym programie (oczywiscie obiekty będą miały te same nazwy) to czy ta mapa się dobrze załaduje? Chciałem zrobić w oddzielnych programach (gra i edytor). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 No to dzięki za pomoc :) Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi