Master Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Jak zrobic aby na klawiaturze zrobić ruch piłeczki do góry na boki i na dół?? Miałem juz prawie gotowe i błędy mi wyskoczyły że coś tak źle mam z ruchem napisane :( Jak najłatwiej zrobic ten ruch?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 if ( keyboard_check(vk_up) ) { if (place_free(x,y-2)) y-=2; } // itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 WTF? W keyboard check up i ----------||--------- down, lub jakiś inny event. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Co do piłeczki jak w trójwymiarze zrobiś aby tutlała się za pomocą stzralek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 if ( keyboard_check(vk_up) ) { if (place_free(x,y-2)) y-=2; } // itd xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 if ( keyboard_check(vk_up) ) { if (place_free(x,y-2)) y-=2; } // itd xd Przepisałeś od pabla1517??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Kasa100 tam gdzie ten zrzut dałaś gdzie 5 speed wpisałeś to mam zaznaczyć któreś strzałki edit: ruch opanowałem jak zrobić, a jak zrobić że jak piłka dojdzie do celu to że zalicza level?? Inny lewel robi się jak?? następny room?? I jak piłka że dotknie kloska to traci się level?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Kasa100 tam gdzie ten zrzut dałaś gdzie 5 speed wpisałeś to mam zaznaczyć któreś strzałki edit: ruch opanowałem jak zrobić, a jak zrobić że jak piłka dojdzie do celu to że zalicza level?? Inny lewel robi się jak?? następny room?? I jak piłka że dotknie kloska to traci się level?? Wybierasz event collision(strzałki skierowane do siebie) z odpowiednim objektem(rozwinie ci się lista, z której wybierzesz). I w tym evencie wybierasz: -Main2/Info/Display Message(i piszesz: Gratulacje, przechodzisz do następnego etapu!) -Mani1/Rooms/Next Room Nastepny event collision z tym "kloskiem"(jak to nazwałeś). Wybierasz: -albo Main1/Rooms/Room Restart(powtórzenie poziomu) -albo Main1/Game/Restart Game(od nowa cała gra) Opisane, jak tylko najprościej można i się da(chyba B) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi