pilar36 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 robie gre, wszystko w pozadku i tylko 1 sprawa mnie niepokoi - przechodze do rzeczy: oto fragment mojego kodu: hp -=object3.__obrazenia - odpstr; powiedzmy ze __obrazenia = 20 odpstr = 25 i chce zrobic cus takiego: -gdy odpstr jest wieksze od __obrazenia to hp -=0 bo gdy odpstr jest wieksze od __obrazenia to mi hp dla przeciwnika dodaje ;( HEEELP! :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) if odpspr <= object3.__obrazenia then hp -= object3.__obrazenia - odpstr; I tyle. EDIT: Może zawarzyła jedna litera pomyłki w tym co napisałem? Teraz spróbuj. Edytowane 28 Października 2007 przez Shocker51374 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 wraz dodaje hp przeciwnikowi.. EDIT: juz sobie poradzilem^^ zrobilem cus takiego if hp >= maxhp then hp = maxhp^^ EDIT2: heh znowu wali - tym razem na dalszych krokach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi