Luz Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Witam! Mam pytanko, tworze gre w której startujemy z 100drewna 100złota i 100kamienia, jak budujemy domek to tracimy 20drewna, a jak zrobic, ze jak postawi się ten domek to co 2minuty dochodzi 10drewna, jak sa 2 domki to dochodzi 10drewna i tak dalej i tak dalej ?? Pozdro Luz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Użyj alarmów np: alarm[0]=room_speed*60*2; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Witam! Mam pytanko, tworze gre w której startujemy z 100drewna 100złota i 100kamienia, jak budujemy domek to tracimy 20drewna, a jak zrobic, ze jak postawi się ten domek to co 2minuty dochodzi 10drewna, jak sa 2 domki to dochodzi 10drewna i tak dalej i tak dalej ?? Pozdro Luz :twisted: Aha rozumiem ze za kazdym razem jest tyle samo plus na drewnie :twisted: Sadze ze sie pomyliles B) Tak wiec powinienes zrobic Alarm w ktorym bedzie nastepujacy kod drewno += 10 * domki alarm[0] = room_speed * 60 * 2 A w create domku: domki += 1 alarm[0] = room_speed * 60 * 2 A w create czegos co jest zawsze w grze! domki = 0 :twisted: Mam nadzieje ze wszystko zrozumiales bo dzisiaj bylo natarcie noobow :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Cos niedziała wyskakuje mi taki error: -klick- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Dałem w step ten kod, ale co wpisac w alarm 0 ?? global.drewno+=30 ?? ano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Boze widzisz i nie grzmisz... Popatrz do gory na moj post! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 coś w nim jest nie tak zaras dam screna z errorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 lepiej daj przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Alarm w domku a nie w jakimś głównym obiekcie, wtedy każdy domek dodaje drewno co 10 sekund od swojego powstania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 w create domku global.drewno-=20 w create czegokolwiek alarm[0]=2*60*room_speed daj w alarm0 czegokolwiek global.drewno+=instance_number(obj_domek)*10 alarm[0]=2*60*room_speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Ej zrobiłby ktos przykład w którym zaczyna sie gre z 100złota 100drewna i 100kamienia, jak sie kliknie enter ma sie wybór 2budynków jak sie kliknie na jeden wraca się do 1pokoju i jak się kliknie to sie buduje i zabiera 10drewna a co 30sekund dochodzi 1 złota ?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Ej zrobiłby ktos przykład w którym zaczyna sie gre z 100złota 100drewna i 100kamienia, jak sie kliknie enter ma sie wybór 2budynków jak sie kliknie na jeden wraca się do 1pokoju i jak się kliknie to sie buduje i zabiera 10drewna a co 30sekund dochodzi 1 złota ?? :P :twisted: Taa... Tylko nie wiem kto ma jeszcze sile :twisted: Pomysl troche sam ok? :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Proszę bardzo: http://www.gmclan.org/up2359_11_a.html Tylko nie proś o więcej Edit: lewym przyciskiem myszy wybierasz budynek(tylko 1), a prawym przyciskiem myszy stawiasz budynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Stokrotne dzieki :) tylko jets problem bo ja chcialem zeby zloto przychodziło co 30sekund, ale po ybudowaniu budynku a jak wybudujesz 2 to dochodzi 2 razy więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 pomyśl to nie boli. przeanalizuj a nie tylko wklejaj i dojdziesz do tego sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Stokrotne dzieki :) tylko jets problem bo ja chcialem zeby zloto przychodziło co 30sekund, ale po ybudowaniu budynku a jak wybudujesz 2 to dochodzi 2 razy więcej. Przecież przychodzi 2 razy więcej, a jak masz 3 to 3 razy więcej itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi