Boro Casso Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Witam mam problem. Korzystam z 39dll i nie wiem jak zrobić taki trik że postać innego gracza jest wyświetlana wtedy i tylko wtedy gdy jest na takiej samej mapie co my. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Do tego nei musisz uzywac dllu czesciowo. w step czy tam alarmie gdzie masz wysylanie informajcji do servera to przed tym walnij if zmienna = 1 { wysylanie informacji } co to zmienna nei trzeba chyba tłumaczyć ale mozeszz to wykombinowac z kolizja brzegow mapy ale calego terenu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Na serwerze sprawdzasz położenie gracza i w zależności od tego gdzie jest wysyłasz bądź nie wysyłasz do drugiego gracza. Co w tym trudnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Miałem taki przykład kiedys. Robisz zmienną sobie w ludku, w której jest index aktualnego rooma. Jak przechodzisz do z rooma do innego to wysylasz info do jakiego rooma idziesz. Potem to idzie do reszty graczy, jesli ten room jest inny niz ten w którym sie znajdujesz, dezaktywujesz jego postac, jesli ten sam co nasz, aktywujesz. Cala filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi