warcrawt Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Mam zrobionom jazde aułtem i chciałbym rzeby muj samochud skierował się górze (na poczontku przy włonczeniu) a nie rze tylko w lewo jak to zrobić? PS.Za pomoc dodaję do creditsów!!! Wujek gnysek proponuje następnym razem pisać bez błędów - jak masz problemy to pobierz Firefoxa 2.0 tam masz sprawdzanie pisowni! Albo będzie warn. To już nie jest dysortografia, to jest po prostu analfabetyzm, żeby "że" napisać jako "rze" Powinno być tak: Mam zrobioną jazdę autem i chciałbym żeby mój samochód skierował się ku górze (na początku przy włączeniu) a nie, że tylko w lewo jak to zrobić? P.S. Za pomoc dodaję do creditsów!!! Lekko poprawiłem poprawkę Gnyskową, bo trochę źle brzmiała :P . Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 image_angle=direction ? Offtopic: Mam zrobioną jazdę autem i chciałbym żeby mój samochód skierował się ku górze (na początku przy włączeniu) a nie, że tylko w lewo jak to zrobić? P.S. Za pomoc dodaję do creditsów!!! tak chyba lepiej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 mógł byś jaśniej :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 jak chcesz żeby auto było skierowane ku górze kiedy włączasz gierke to po poprostu albo go obroć,albo do rooma daj jak jest skierowany właśnie w tą strone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Wstaw do step ten kod: image_angle=direction Wtedy będzie się obracał, jeśli dobrze zrozumiałem ;) a w create: direction=90 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 a byś podał do tego kod na jazde autem bo to co ja mam to do du.. to muj kod na jazde autem i coś jest chyba nie tak if keyboard_check(vk_left) { direction-=5 } if keyboard_check(vk_right) { direction+=5 } if keyboard_check(vk_up) { speed+=0.7 } if keyboard_check(vk_down) { speed-=0.7 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Nie tak jest tylko Twoja ortografia i to, że samochód może skręcać w miejscu. Masz poprawiony początek kodu: if keyboard_check(vk_left) if speed>0 { direction-=speed/2 } if keyboard_check(vk_right) if speed>0 { direction+=speed/2 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 ale game maker muśli rze lewa strona sprita to przód jak zrobić rzeby jechał do góry a nie w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Dzieciaku naucz się ortografii albo zainstaluj tego Firefoxa jak Ci Gnysek radził, bo na Twoje posty patrzeć nie "morzna". A co do tematu to obróć sprita w prawo w edytorze GMa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Daj na create - direction=90 ! Tyle! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 ale game maker muśli rze lewa strona sprita to przód jak zrobić rzeby jechał do góry a nie w prawo Nie myśli tylko, 0 stopni to jest w prawo. A początkowa wartość direction równa się 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 jak to zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 zmień direction na 90 czyli CREATE direction=90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 dzięki Mimek jesteś w creditsach oczy wiście wszystkim dziękuję za odpowiedzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi