met94 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Zrobiłem menu że podczas gry jak wciśniesz esc to ci wyskakuje okno i masz zapisz, menu(główne) i anuluj kiedy klikne zapisz to wyskakuje błąd a kiedy pujde na drugi koniec mapy menu zostanie na drugim końcu tutaj link do tego prosze niech ktoś poprawi lub powie jak http://dodownload.filefront.com/8619588//4...e433fd133552436 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Lol to logiczne że jak sobie ustawisz object w roomie to on tam zostanie = daj mu w step żę jeśi esc jest wciśnięty to x=view_xview, y=viewv_yview... I wrzucaj pliki na uploader gmc... Nie mogę tego otworzyć... pisze ze zostało stworzone na nowszej wersji gma... na pewno robiłeś to na gm6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 wrzucałbym na uploader gmc gdyby nie wyskakiwał mi błąd "Brak dostępu. Skontaktuj się z administratorem!" Robiłem na gm7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 No to po co piszesz że to gm6 :huh: Ten plik nie pójdzie na gm6... daj na gm6 to ci poprawię :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 ale jak w gm7 da sie zapisać plik na gm6?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Nie wiem czy się da... ściągnij gm6 i przekopiuj nań interesujący nas kod i bingo! I rób na gm6... Większość gmclanowiczów go ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 jak próbowałem przepisać na gm6 to nic nie działało jak trzeba.A to co napisałeś nie działa. Prosze pomocy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 W step tego czegoś (menu) daj: x=view_xview y=view_yview A i daj screen tego błędu przy zapisie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 nie ma błedu tylko poprostu dalej jest tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Jak chcę otworzyć ten plik to wyskakuje mi taki komunikat: Error Loading: File was created with a newer version of game maker.Please get the new version from the web site. Mam zarejestrowaną wersje Game Maker 6.1 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 udało mi sie przerobić na gm6 poprawcie tylko to że menu zostaje w tyle jak bede iśc np cały czas w doł http://www.gmclan.org/up2089_11__.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Nie wiem o co chodzi w tym przykładzie, ale może z tego coś przerobisz: draw_text(view_xview[0],view_yview[0],'tekst'); Dzięki temu napis zostaje na górze, więc może to view_xview[0],view_yview[0] pomoże :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Poprawione. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 met94, nie rób na gm6, gm7 lepszy (np. jest kompatybilny z Vistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 met94, nie rób na gm6, gm7 lepszy (np. jest kompatybilny z Vistą. Nie daj się met! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Tak, a za kilka lat jak nikt już XP nie będzie miał na kompie, tylko Vistę lub Viennę, to będą wielkie żale, że gry nie działają, bo za czasów GM 7 robili pod GM 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 met94, nie rób na gm6, gm7 lepszy (np. jest kompatybilny z Vistą. GM6 lepsze bo stworzona aplikacja mniej waży :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 dzięki maxpayne.A co do tego na jakiej wersji bede pisał to wybieram gm7 ponieważ połowa żeczy które zrobiłem nie chciała pujść na gm6 edit: Dałoby się zrobić żeby wyświetlało sie na górze ekranu a nie na dole?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Łaaaaap! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jest mi potrzebne tez to do innego obiektu mógłbyś mi napisać kod który umieści objekt w górnym rogu ekranu ( najlepiej lewym)?? Przed chwilą odkryłem błąd jak przpisałem to do mojej gry to gdy podczas gry nacisne enter to mnie wyrzuci do menu głownego Jak to naprawić?? Już wiem gdzie jest błąd ale niewiem jak go naprawić.Gdy podczas gry wciśniesz esc to wyskakuje menu jeśli zaznaczysz np zapisz i klikniesz znowu esc to menu sie wyłączy ale gdyby wtedy kliknąć enter to wykona to co zaznaczyło się. Niech ktoś powie jak naprawić!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jest mi potrzebne tez to do innego obiektu mógłbyś mi napisać kod który umieści objekt w górnym rogu ekranu ( najlepiej lewym)??Pokonbinuj coś z view_xview[0],view_yview[0], albo z: draw_text(view_xview[0],view_yview[0],'tekst'); To jest akurat do tekstu ale może coś z tego wyciągniesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi